Sähköautoistuminen on suuren luokan huijaus!

Suomalaiset purnaavat sähkön siirtohintojen noususta. Toisaalta vaatimukset sähkönverkon toimivuuden turvaamisesta edellyttävät kaapeleiden kaivamista maaperään. Vuonna 2045 Suomen teillä pitäisi kulkea kaksi miljoonaa sähköautoa. Globaaleja tavoitteita en tiedä, mutta jos tavoitteet ovat samansuuntaiset, puhutaan miljardeista ajoneuvoista, olettaen, että väestö vaurastuu ja yhä usemmalla on auto ja väestön määrä kasvaa.

 

Sanoisinko, että pitää olla melkoinen optimisti, jos todella kuvittelee, että tämä utopia on joskus todellisuutta.

 

1. Mistä akkukemikaalit? Pitää ottaa huomioon, että autot eivät ole ainoita, jotka tulevaisuudessa toimivat akkuteknologialla.

2. Jos nyt jo itketään sähkön siirtohintoja niin mitä se on sitten kun moninkertaistuvan sähköntarpeen vaatimukset täyttävät kaapeloinnit kaivetaan maahan? Alumiini ja kuparijohdannaisia kannattaa kuitenkin alkaa hyvissä ajoin ostella, koska näiden hinnat nousevat pilviin. Sähkön kulutus, kun kasvaa sähköautojen lisäksi myös muissa sovelluksissa.

3. Onko todella realistista, että jos maailman ihmisistä suurin osa ajelee muutaman sadan euron ruostekasoilla, että näillä ihmisillä olisi todella varaa siirtyä sähköautoihin? Miten turvataan työvoiman liikkuvuus ja taloudelliset näkökulmat? Säilyykö kilpailukyky? Ovatko ihmiset valmiita tähän ja miten ollaan otettu huomioon tästä kaikesta aiheutuvat levottomuudet, joista Ranskassa keltapaidat ovat ensimmäinen ilmentymä?

4. Onko realistista, että kasvava energiantarve kyetään turvaamaan siirtymällä uusiutuviin energiamuotoihin huomioiden, että ydinvoima on monessa maassa vastatuulessa?

 

Väitän, että tässä asiassa ei olla ajateltu asiaa realismin kannalta mitenkään. Paperilla asiat usein näyttävän hyviltä, kunnes käytäntö osoittaa tavoitteet mahdottomiksi. Koskakohan ihmiset oppisivat olemaan kaukaa viisaita?

 

Käyttäjäkuva
Muut

Aktiivinen maailmantapahtumien seuraaja. Maanviljelijä. Eläinten kasvattaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu