Kotimaan katsaus

Liikenneraivoa Otaniemessä

Tänään uutisoitiin erikoisesta, mutta varsin tavanomaisesta episodista Espoon Otaniemessä, kun pyöräilijä sai valtaisan hepulin rikottuaan itse liikennesääntöjä, mutta uskoen olleensa kuitenkin silti oikeassa. Tarkempi kuvaus tapahtumien kulusta tallentui itkupotkuraivarin kohteeksi joutuneen, toisena osapuolena olleen autoilijan liikennekameraan (joka on muuten hyvä keksintö juuri tällaisia tapauksia silmällä pitäen). Tämä video löytyy Ilta-Sanomien uutisesta.

Nyt kysymys kuuluukin, että kun kaikkeen muuhun liikenteeseen ollaan enenevissä määrin soveltamassa mitä ihmeellisempää rajoitetta, veroa, kilometrimaksua, ruuhkamaksua ja milloin mitäkin niin eikö näille oman elämänsä Lance Armstrongeille voisi joku joskus esittää esimerkiksi pakollista polkupyörän ajokorttia, liikennevakuutusta, rekisteröintipakkoa ja rekisterikilpeä, sekä ajokoetta, jossa selvennettäisiin liikenteessä suhaamista sääntöjen mukaan? Veikkaanpa, että tälläkään poskensoittajalla ei ollut pienintäkään aavistusta, miten kyseisessä liikennetilanteessa, jossa autoilija ylitti pyörätienjatkeen, olisi pyöräilijän tullut menetellä. Todennäköisesti hän vain "oletti" olevansa oikeassa, mutta ei ollut! Käytös ei ollut lähelläkään sitä mitä polkupyörän ajoon oikeuttava ajo-oikeus edellyttäisi. Potkulauta suljetulla ja rajatulla alueella olisi ollut parempi kulkine tällaiselle maantien sankarille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Pyöräily opitaan usein lapsena alle kouluikäisenä. Joska,se olisi vanhempien velvollisuus opettaa kuinka liikenteessä pyöräillään. Siihen ei mitään korttia tarvita. Maalaisjärkeä ja muutaman liikennemerkin opiskelua.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ei tuon pyöräilijän käytös johdu osaamattomuudesta, vaan järjen puutteesta ja sitä ei voi opettaa ajokouluissa jne..

Mutta en voi silti millään ymmärtää miksi olemme tehneet lait joissa pyöräilijät joutuvat ajamaan autotiellä?

Minusta ainakin on vaarallisempaa ajaa polkupyörällä autojen seassa, kuin kävelijöiden.. Varsinkin kun "pakotetaan" autojen seassa ajamaan!

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Pyöräily on hyvä matkanteko ja liikunamuoto. Valitettavasti muutamat pyöräilijät tekevät tosissaan töitä saattaakseen sen huonoon huutoon. Helsingin keskustassa kävelevälle nimenomaan pyöräilijät ovat niitä vaaran aiheuttajia.

Juhana Jalava

Fillarifoorumin kokemuksen mukaan kyseinen tapaus ei ole haitaksi vain autoilijoille vaan uhkailee väkivallalla myös muita pyöräilijöitä.

Sitä nimitetään avohoidoksi.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Ei enää ylimääräisiä lupaideoita, rajoitteita, yms.

Kodin hoito -kortti, puutarhakortti, mökkikortti, metsäkortti, vaatetuskortti, kenkäkortti, leivontakortti, kylpyhuonekortti, jne.

Ei näitä byrokratiaa lisääviä ideoita enää vaan nyt pitää purkaa kaiken maailman byrokratiapykälät.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset