Kotimaan katsaus

En ymmärrä rasisteja!

On oikeastaan käsittämätöntä, kuinka vähällä ymmärryksellä rasistit perustelevat muukalaisvihaansa. Heiltä puuttuu täysin ymmärrys siitä, minkälainen potentiaali massiiviseen maahanmuuttoon liittyy. He eivät ymmärrä, kuinka paljon taloudellista kasvua maahanmuutto voi tuoda tullessaan ja kuinka kulttuurien moniarvoisuus voi rikastuttaa maatamme.

Otetaan esimerkiksi Amerikan Yhdysvallat ja käydään vähän lukujen valossa kehitystä lävitse. Väkiluku vuonna 2018 noin 328 miljoonaa ihmistä. BKT noin 19 500 miljardia USD ja per asukas 59 800 USD. Yksi maailman menestyneimpiä talous- ja sotilasmahteja. Elinajanodote on 78,6 vuotta. Käytännössä Yhdysvallat on yksi maailman menestyneimpiä kansakuntia ja maita maailmassa millä tahansa mittarilla mitattuna. (Lähde: Wikipedia)

Mitä Yhdysvallat olisi ilman eurooppalaista massiivista maahanmuuttoa? Jos Kristoffer Kolumbus ei olisi rantautunut Bahamasaarille lokakuussa 1492 ja aloittanut eurooppalaisten rynnistystä Atlantin yli uudelle mantereelle, voisi Yhdysvaltojen ja Amerikan tilanne olla aivan toisenlainen. Taloudellista räjähdysmäistä kasvua tuskin oltaisiin nähty. Metsät olisivat jääneet kaskeamatta pelloiksi. Joet jääneet valjastamatta vesivoiman käyttöön. Väestöräjähdystä ei olisi tapahtunut. Kullat jääneet kaivamatta maasta ja monet, monet saavutukset jääneet tekemättä.

Jos sikäläiset rasistit olisivat saaneet päättä, olisi eurooppalaiset uudisasukkaat ajettu sitä myötä takaisin merelle ja estetty heidän rantautumisensa. Varmasti vihamielisiä aggressioita koettiin ja joku tarttuikin jousipyssyyn ja päästi päiviltä uusia tulokkaita. Oikeusjärjestelmä oli kuitenkin tiukka ja väärintekijät tuomittiin armoitta. Tämä olikin suotuisan kehityksen perusedellytys, jotta maan kansoitus olisi onnistunut.

Samalla tavalla kuin muinaisessa Amerikassa, pitää nykyisessä Euroopassa kiinnittää huomiota siihen, että tällaisia vihamielisiä aggressioita ei koettaisi. Meidän pitää muistaa, että maahanmuutto on ennen kaikkea tulevaisuuden uudelleen organisointia, joka on vuosisatoja rikastuttanut eri kansakuntia ja maa-alueita ennen näkemättömällä tavalla. Samalla tavalla kuin Amerikan Yhdysvallat nousivat aikoinaan taantumuksellisesta tilastaan yhdeksi maailman menestyneimmistä talousmahdeista, voi Eurooppa ja Suomi nousta vieläkin menestyksekkäämmäksi maanosaksi maailmassa.

Suomen potentiaali maahanmuuton osalta on valtaisa. Otetaan esimerkiksi vaikkapa Saksa, joka on vain vähän pinta-alaltaan laajempi alue kuin Suomi. Saksassa on hieman yli 82 miljoonaa asukasta. Suomessa vain alle kuusi miljoonaa asukasta. Vuonna 2015 maahanmuuttajarynnistyksen aikana Saksaan saapui likipitäen miljoonaa uutta tulokasta. Suomeen vain noin 35 000! Saksassa tilanne ei juurikaan aiheuttanut hämmennystä, koska siellä enemmistö ymmärtää maahanmuuton valtaisan potentiaalin. Suomessa sen sijaan rasistit olivat heti liikkeellä pilottitakkeineen kivittämässä pakolaissaattueita ja heittelemässä polttopulloja vastaanottokeskuksiin.

Suomessa rasistit eivät ymmärrä, että meillä on järjetön määrä metsää ja peltoa, jota voidaan pakkolunastaa ja kasketa uudisasukkaiden asuntojen tieltä. Me voimme ihan hyvin ottaa vastaan maahamme 80 miljoonaa uutta maahanmuuttajaa esimerkiksi Afrikasta, koska Saksassakin on yli 80 miljoonaa asukasta. Meillä on puhdasta metsää ja peltoa, ja ne voidaan muuttaa puhtaaksi kullaksi asuttamalla ne tulevaisuuden tekijöillä - ihan kuin Yhdysvalloissa muutama sata vuotta sitten!

Suomi on hyvää aluetta asuttaa valtaisa määrä uudisasukkaita, koska täällä osataan rakentaa tiiviitä ja energiatehokkaita nollaenergiataloja, ympäristöä kunnioittaen. Lämmitysenergia taloihin saadaan suoraan omista metsistä, eikä meillä ole samanlaista kivihiilibuumia kuin esimerkiksi Saksassa. Sen lisäksi meillä on teollisuudessa huutava työvoimapula, jonne ei tahdo omasta väestöstä löytyä tekijöitä. Meillä on autioituvia kyliä, jonne kaivataan kipeästi uutta geeniboolia tuomaan vireyttä katukuvaan.

Sopeutuminen uuteen tilanteeseen on kaiken A ja O. Minkäänlaisille tunteen purkauksille ei ole syytä antaa tilaa. Rasistinen elehdintä ei kuulu tähän kehitykseen ja luojan kiitos lainsäädäntöä onkin säädetty sitä silmällä pitäen, että tällaista ei esiintyisi.

Kaikkeen edellä mainittuun vedoten, en voi käsittää, miten rasistit jaksavat vouhottaa muka jostain huoltosuhteista. Eräs viisas taloustieteilijä meiltä vasemmistosta on sanonut, että ei haittaa, jos kaikki maahanmuuttajat eivät työllisty. Kaksi työllistynyttä kuittaa sen yhden työllistymättömän huoltosuhteen omalla työpanoksellaan ja tämä on tosi. Ei kaikkien tarvitse työllistyä, kun tulevaisuuden maailma robotisoituu ja automatisoituu. Kohta kenenkään ei tarvitse tehdä edes kuutta tuntia päivässä töitä, koska jaloissa vipeltävät tekniikan ihmeet tekevät siivouksesta aina monimutkaisimpiin kirjanpitotehtäviin kaikki ihmisen työt. Riittää kun me ihmiset vain olostellaan ja downshiftataan omassa futuristisessa utopiassamme.

Ei voi muuta sanoa kuin että oli kerrassaan valtaisa sääli, kun toisessa maailmansodassa Suomeen olisi tullut kerralla parikymmentä miljoonaa työteliästä toveria ja me väkivaltaisessa angstissamme käännytimme heidät takaisin sinne mistä olivat tulleetkin. Kehitys otti valtaisasti takapakkia tiellä parempaan taloudelliseen järjestykseen ja kehitykseen. Emme olleet yhtä viisaita kuin Amerikan alkuperäisväestön intiaanit. Luojan kiitos, aika on armollinen, eikä koskaan ole liian myöhäistä korjata isoisien tekemiä virheitä. Vielä meillä on mahdollisuus muuttaa historian suuntaa, kunhan ymmärrämme olla antamatta nationalismille ja pölhöpopulismille liiallisesti jalansijaa.

Pitää muistaa, että pahoista puheista on tullut tekoja ja että kaikenlainen viha, joka on kummunnut kansan syvistä riveistä, on ennenkin estänyt kansojen yhdentymistä. Tälle ei pidä antaa elintilaa vaan armoitta kitkeä ja jyrkästi tuomita. Ehkä jonain päivänä Suomikin on yli 80 miljoonainen kansakunta, kuin Saksa, ja saavuttaa samanlaisen menestyksen kuin Amerikan Yhdysvallat. Tätä odotellessa on kiva seurailla maailman tapahtumia ja miten muut kansakunnat kehittyvät maahanmuuton myötä. Onneksi Suomella on taipumusta seurata Ruotsia sen jalanjäljissä. Seillä kehityksessä ollaan meitä jo rutkasti edellä ja hyvä niin, koska esimerkkiä on hyvä seurata. Jaksan toivoa, jaksan uneksia, sillä unelmia on oikeamielisen sielu täynä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Yhdysvallat ja koko Amerikka on kyllä loistava esimerkki massiivisesta maahanmuutosta jossa tuodaan omat uskomukset mukana, natiivi-kansat varmasti arvostivat tätä paljon xD. Varmaan vielä tänäkin päivänä esim Yhdysvaltojen alueen Intiaanit muistelevat varmasti innolla näitä aikoja. huhhu mitä ripulia oli tämä kirjoitus.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Olisikohan sinulta jäänyt ymmärtämättä kirjoituksen tarkoitus.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala

Niin, minkähän näköinen Amerikka olisi nyt jos Eurooppalaisien sijaan sinne olisi muuttanut 100 miljoonaa muslimia ja muunuskoista Lähi-Idästä ja Afrikasta vuosina 1700-1900?

Olisiko Amerikka nyt kuin Afrikka on nyt, vaiko kuin Lähi-Itä nyt?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Olenkin aina pitänyt alkuperäiskansoja rasisteina, intiaanit varsinkin ja suomessa saamelaiset. Onhan maailmalla paljon rasistikansoja, ihme touhua kun hawajisaarten kansatkin oli rasistisia. Afrikassakin on paljon rasisteja, kun ei digannut maahanmuutosta, eikä ymmärtänyt omaa parastaan ja talouskasvun mahdollisuuksia :D

Käyttäjän TaskinenMika kuva
Taskinen Mika

Maahanmuutossa ei ole kyllä juuri positiivista potentiaali eikä työvoima ole missään muodossa enää kasvun keskiössä.

Ilkka Huotari

Tuskin voi olla pahemmin kadoksissa maahanmuuton hyvyyden/huonouden suhteen, kuin tässä kirjoituksessa.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Hook, line and sinker Huotari.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Eurooppalaisten massiivinen vaellus amerikkaan ja alkuperäisväestöjen systemaattinen eliminointi, ei ehkä ollut paras esimerkki vähentään maahanmuuttokriittisyyttä

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Eiköhän tämä ollut satiiria :D

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Kommentit yllä olivat aika hämmästyttäviä. Missähän mielentilassa täytyy olla, jos kirjoituksen laji ei paljastu esim. toiseksi viimeisen kappaleen kohdalla.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Eikö pakinan/satiirin ja trollaamisen välillä ole aika suuri ero? Minusta tämä oli aika hauska teksti (ihan riippumatta siitä, olenko sen taustalla olevien asenteiden kanssa samalla kannalla).

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

En mäkään. Mä en voi käsittää, että miksi me ei seurata pikinmiten Ruotsia tässä asiassa.
Saksassa eikä Ranskassakaan ole mitään ongelmia ollut, paitsi rasistiteista. Rasistit siellä vain polttaa paikkoja ja riehuu. Näin toimivat rasistit myös Ruotsissa.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Angela Merkel, Saksan rautarouva totesi jo 2010: "monikulttuurinen
Saksa on täysin epäonnistunut ajatus jne. Pienellä viiveellä Cameron
ja Macron sama laulu. Mitähän oikein tarkoittivat, blogin kirjoittaja
todennäköisesti tietää kyseisiä politiikan tähtiä enemmän faktoja
esim. islamilaisen maahanmuuton siunauksista mm. tämän hetken Suomelle ?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Uhkaavanoloinen kirjoituskilpailu? :)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ei Suomeen saada ehkä 80 miljoonaa ihmistä kestävästi asutettua, mutta 10 miljoonaa varmasti. Vika on vain siinä, ettei halukkaita Suomeen muuttajia ole riittävästi. Virta on aina vienyt maasta pois.

Jos kirjoitus oli vitsi niin kertokaa ihmeessä missä kohtaa pitää nauraa.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ehkä suomalaisissa on samaa vikaa kuin Amerikan intiaaneissa: emme anna tulijoille riittävästi rahaa? Se hidastaa kehitystä. Kehityksellä voisi saavuttaa paljon hyvää, kuten intiaanit saavuttivat isorokkoresistenssin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jos katsot asiaa vain alkuperäiskansojen vinkkelistä niin eikö sinun pitäisi luovuttaa talosi lappalaisille ja matkata takaisin Volgan mutkaan?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #19

Tai ehkä vain otamme oppia aikaisempien mokista emmekä lähde toistamaan niitä.

Sinä voit luovuttaa toki talosikin tai ainakin jakaa sen parin muun perheen kanssa. Kyllä sinne mahtuu.. ellei nyt 80 henkeä, niin yli 10 ainakin.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Pahan pistit kappaleiden alkukirjaimet eivät ainakaan muodosta Keijoa, hmm ...

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Vaikka onkin koominen, kirjoitus sisältää yleisesti käytetyn mutta monesti väärän argumentin:
-jos tilastollisesti ottaen kaksi suuretta kasvaa samaa tahtia parisataa vuotta, näiden välillä voi väittää olevan kausaliteetin ja vielä niin päin, kuin on argumentatorisesti itselle sopivinta.

Mitään mahdollista piilotettua kolmatta syytä kahden suureen synkronisaatiolle ei siis epäillä.

Ihmiskunnan historiassa vuosituhansien ajan väite oli vastakkainen: säätelemällä väkilukua voitiin säädellä elämisen varmuutta. Silloin tosin väkiluvun säätö toimi pääasiassa heimojen jakaantumisella ja elinpiirin laajentamisella, hiukan myös sillä, että naisten hedelmällisyys laski pikku pakkopaastojen aikana.

On pohdiskeltu, miksi sekä oikeisto että vasemmmisto käyttää tätä väestönkasvattamisargumenttia. Yksi esitetty selitys on, että oikeisto kokee elämän ja maailman pohjimmiltan reiluna kilpailuareenana, jossa kaikille on samat säännöt ja sama vastuu itsestä, ja jossa on sitä hienompi voittaa, mitä enemmän on osallistujia. Kun on suhteellisesti rikkaampi kuin 10 miljoonaa muuta suomalaista, tuntuu mukavammalta, kuin jos on rikkaampi kuin vain 3 miljoonaa suomalaista. Nykykehitys leipäjonoineen tuo elämän ja kuoleman draaman takaisin, ja on jännittävää olla rikas!

Vasemmisto saattaa kokea eksistentiaalista yksinäisyyttä (vielä toistaiseksi) hyvinvointiyhteiskunnaksi luokittuvassa maassamme, ja haluaa Victor Hugon kurjat ajat, jossa on paljon äänestäjäpotentiaalia. Tai sitten numerotaidottomuus on poikkeuksellisen vahvaa vassemmalla. Joka tapauksessa he reagoivat maailman epäreiluuteen: ei ole oikein, että emme auta tarpeeksi.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Hah,hah ja vielä hah.... hen, heh, jo ensimmäinen kommentti (Toni Voutilainen #1) osoittaa sen, että osa jengistä lukee vain otsikon, ehkä pari riviä ja jos siinä ei halata oma maailmannäkemystä niin heti tuuttataan niin maan kauhian totinen, oikeassa oleva kommentti. Malttia, malttia ja lukutaitoa... kaikki eivät aina tuuttaa totuutta suoraan vaan sitä voi ilmaista monia eri tyylilajeja avuksi käyttäen - kun osaa.

Heh-heh, kun taitaa satiirin, kuten Harri Virtannen blogissaan, "hölmöimmät" (jos sallitaan tyylipuhtaasti tyylitön ilmaisu) menevät heti halpaan...kas kun se oma mielipide on aina oikea ja tärkein.

Loistavaa Harri, parasta satiria pitkään aikaan... täällä.

En yleen peukuttele, mutta nyt...

Käyttäjän JouniLehmusruusu kuva
Jouni Lehmusruusu

Syrjintä kaikissa muodoissaan on väärin ja Suomen perustuslain vastainen.

Ikävää että Suomessa on vain yksi puolue joka vastustaa koko Suomen muuttumista monokulttuuria harjoittavaksi, syrjiväksi ja etenkin naisten ihmisoikeuksia polkevaksi.

Nämä urheat patriootit joutuvat taistelemaan paitsi ulkoa tulevaa monokulttuuria vastaan, myös suurta joukkoa ymmärtämättömiä omia kansalaisiaan vastaan.

Heitä ei tervehditä monikulttuurisen maamme puolustajina, vaan syrjitään ja haukutaan, jopa hallitus on valjastanut poliisin näitä toisinajattelijoita vainoamaan.

Pitää vain uskoa että riittävän moni havahtuu ja ymmärtää mitä meillä on vastassamme, ennenkuin on myöhäistä ja kaikkien on alistuttava yhteen kulttuuriin, yhteen uskontoon ja tekoihin jotka kauhistuttavat sivistyneistöä.

Käyttäjän juholeppanen kuva
Juho Leppanen

No hopsan. Että ihanko vaihtoehdot olisivat koko maailman ottaminen Suomeen tai sitten ei kenenkään ottaminen? Suomi on umpirasistinen junttila, jonka alkoholisoitunut ja ikääntyvä kansa toden totta tarvitsisi hyötymaahanmuuttoa. Virtanen yrittää muka hauskasti ironisoida maahanmuuton puolustajia. Suomi on taantuva maa, joten jostain sitä pitäisi yrittää saada uutta virtaa. Miksi sitten ei vaikka maahanmuutolla. Eivät ne maahanmuuttajat mitään ihmeolentoja ole, vaan ihan tavallisia ihmisiä, jotka haluavat tehdä töitä ja elää rauhassa. Ja siis maailmassahan ei ole mitään kiinteää määrää työtä, vaan työtä on maailmassa rajattomasti.

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Harvoin satiirisesta kirjoituksesta nousee karvat näin pahasti pystyyn mutta realismin tavoittelu meni kirjoittajalta ehkä hieman liiaksi provokaation puolelle. Yhtäkaikki, hyvin selkeä satiirinen kirjoitus. Hyvästä hämäyksestä vielä pienet lisäpisteet.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Hei Harri,

se on vaikeaa ymmärtää ääripäitä. Mutta ilman sympatiaa on vaikea asiasta keskustellakaan.

Tein tällaisen analyysin Marco De Wittin vaalityöstä. Kuten siitä huomaa, niin asiapitoisuus on kovin köyhää ja poliisitutkintahan noista maahanmuuttajista kohdistuvista pilkkalauseista tuli.

Samaan syssyyn oli laitettu käsky, että homot takaisin kaappeihin.

Ennenvanhaan, ei tuollaiset ihme törkyjen huutelijat olisi päässeet edes noin pitkälle julkisuudessa ja politiikassa. De Witt käyttää ovelasti ns. sosiaalipornon elementtiä hyväkseen saadakseen paljon katsontakertoja videoilleen.

De Wittin tapaus sopii hyvänä esimerkkinä miettiä asiaa laajemmin mm. radikalisoituminen ja yleensäkin yhteiskunnallinen pahoinvointi.

https://www.youtube.com/watch?v=9YUnJazdEME

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Timo Soinin perussuomalaiset kalastivat isolla nuotalla. Tavoitteena oli antaa vaihtoehto ja saada ääniä monella eri tavalla politiikkaan pettyneiltä. Jussi Halla-ahon perussuomalaiset on avoimesti ja virtaviivaisesti maahanmuuttovastainen ja rasistinen puolue. Timo Soini sai vuoden 2011 vaaleihin toisen tukijalan eurokriisistä, Halla-aho sai sen näissä vaaleissa ilmastonmuutoksesta. Suomalaisen elämänmenon uhatuksi joutuminen puhutteli yli puolta miljoonaa äänestäjää, melkein joka kuudetta äänioikeuttaan käyttänyttä. Halla-aho on puhunut paljon siitä että Soinin kauden loppuvaiheessa unohdettiin puolueen kannattajille keskeiset teemat. Näin selvästi oli. Yhteensä 37 perussuomalaisen eduskuntaryhmä jakautui kahtia puoluekokouksessa 2017. Nyt voimasuhteet perussuomalaisten ja sinisten väillä mitattiin udelleen ja tulos oli tyly: 39-0. Hallituksen muodostamisesta tulee vaikeaa. Halla-ahon maali ei ollut hallituksessa. Siellä ei edes 39 kansanedustajan voimin pääse sanelemaan Suomen linjaa. Tuoreessa muistissa Soinin kohtalo lienee. Tämä vaalikausi voi jäädä alle nelivuotiseksi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Päivän tietokilpailukysymys: Arvaatko kenen/minkä tekemästä paperista tässä on kyse?

"2020 -luvulla pohjoismaalaisen kansankodin väri muuttuu punaisesta vihreään.

Elämme tällä hetkellä punaisessa kansankodissa. Suureksi epäonneksemme se on vakavasti addiktoitunut fossiilisiin polttoaineisiin. Narkomaanin lailla se ei saa päiväänsä käyntiin ilman miljoonia tonneja kestämättömästi tuotettua energiaa, ja luonnonvarojen holtiton tuhlaaminen jatkuu vuoden jokaisena päivänä ja kellon ympäri. Tänä vuonna potilas käytti koko vuoden co2 -kiintiönsä ennätyksellisen aikaisin, huhtikuussa. Loppu vuosi eletään ekologisilla pikavipeillä, joiden korot ovat kirjaimellisesti armottomat.

Siksi punaisesta kansankodista luopuminen välttämätöntä. Ilman hoitoa addikti menehtyy. Punaisen kansankodin vieroittaminen fossiilisista polttoaineista on äärimmäisen kova harjoitus. Sen edetessä ei kansakunnan laajuisilta psykologisilta ja fyysisiltä vieroitusoireilta voida välttyä. Vieroittaminen on kuitenkin aloitettava ennen kuin on liian myöhäistä. Vaikean siirtymän mahdollistamiseksi tarvitsemme uskottavan ja toteuttamiskelpoisen näkymän 2030-luvun hyvinvointivaltiosta. Siihen ainoa vaihtoehto on visio vihreästä kansankodista.
Vihreässä kansankodissa 2030 -luvun lopussa tuloerot ovat pienemmät kuin punaisessa kansankodissa. Tämä on määrätietoisen politiikan tulosta, jolla päästövähennyksistä syntyvät kustannukset on jaettu kansalaisten taloudellisen kantokyvyn perusteella ja solidaarisuusperiaatteen mukaisesti. Tanskan esimerkin pohjalta kehitetty Green Check -järjestelmä kompensoi päästövähennyskustannukset pienituloisimmille ihmisille. Siksi vihreässä kansankodissa ei esiinny minimibudjettiköyhyyttä ja kaikkien tulot riittävät elämiseen."

Käyttäjän RaimoHmlinen11 kuva
Raimo Hämäläinen

Loistavaa parodiaa, Keijo is back!

Käyttäjän TimoOrava kuva
Timo Orava

Keijo elää!! Tsekatkaa myös eläköityneen filosofian tohtori Arvo Pohjalaisen mielipidekirjoitus. Google auttaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset