Kotimaan katsaus

Timo Soinilta jäätävä kuitti Jussi Halla-aholle

Ilta-Sanomien pitkässä haastattelussa Timo Soini sättii kovin sanoin perussuomalaisia. Pahimman tykityksen kohteena on odotetusti Jussi Halla-aho, joka näyttää hänestä fillarikommunistilta olematta sellainen. Fetissioikeisto lienee jokin uusi soinismi. Tällaisiksi hän nimeää Halla-ahon lisäksi Juho Eerolan, Oli Immosen ja Veikko Vallinin. Soinin sanoin: ”Nämä ihmiset ovat aina halunneet olla oikeistolaisia mutta eivät ole oikein kelvanneet kokoomukseen koulutuksen ja hygienian puutteen vuoksi.”

 

Onko tämä nyt sitten sivistynyttä puhetta ulkoministerin suusta kuultuna? Taitaa kyse olla viimeisistä korahteluista ennen kuin lopullisesti vetäydytään parrasvalojen pimentoon!

 

Yhdessä asiassa yhdyn kuitenkin Soinin mielipiteeseen: Teuvo Hakkarainen ei sovi Brysseliin.

 

Soinin sanoin: ”Teuvolla on ansionsa ja hän on työllistänyt enemmän ihmisiä ja maksanut enemmän veroja kuin moni punaviherveivikaula tulee ikinä tekemään. Mutta Brysselin ja Strasbourgin käytävät ovat väärät käytävät hänelle. Oikeat ovat eduskunnan ja sahan käytävät. Tämän sanon ystävyydellä.”

 

Mielestäni ainoa oikea perussuomalainen edustaja Brysseliin on Matti Virén, jolla on riittävästi älliä, oikea tausta ja juuri oikea koulutus Brysselin käytäville. Juuri muita vaihtoehtoja ei tarvitse edes pohtia!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Minä kyllä harkitsen vielä, olisihan se hyvä vitsi jos herra Hakkarainen saataisiin tepastelemaan Brysselin käytäville. Eihän Suomella mitään merkitystä EU:n päätöksenteossa oikeasti ole joten jäljelle ei jää kuin (se vähäinen) viihdearvo.

Suomen valtavalemediat varmasti tulevat raportoimaan Hakkaraisen kaikista töppäilyistä sielläkin, varmaa lööppikamaa.

Käyttäjän SeppoMakkonen kuva
Seppo Makkonen

Niin, olisikohan tuo Timo Soini suomen politiikan historian suurin "omaan pesään kusija" kautta aikojen. En tunne koko poliittista historiaa riittävän hyvin väittääkseni että näin on, mutta kärjessä menee Timo ihan varmasti.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Mikä logiikka tuossa on? Soini perusti puolueen, kasvatti sen isoksi, vei hallitukseen - ja menetti otteensa. Vallankumous siis söi lapsensa, eikä poliittisessa historiassa ensimmäistä kertaa.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Yhtään Soinin saavutuksia väheksymättä hän ei koskaan ymmärtänyt, että ei häntä äänestetty vaan perussuomalaisia. Ja Tony Halme oli se, joka perussuomalaiset kasvatti, toi kannatuksen siemenet ja myös puolueohjelman perustan.

Ja tästä tulikin se suuri virhearvio kaksi vuotta sitten kun puolueen johtohahmot kuvittelivat puolueen kannatuksen olevan heidän henkilökohtaista kannatustaan. Mutta näinhän siinä käy aina, alasta riippumatta, kun tarpeeksi pitkään kehutaan sitä alkaa itse uskoa olevansa erikoisyksilö.

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen Vastaus kommenttiin #8

"Mutta näinhän siinä käy aina, alasta riippumatta, kun tarpeeksi pitkään kehutaan sitä alkaa itse uskoa olevansa erikoisyksilö."

Aika osuva tulkinta!

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kun otsikossa lukee "jäätävä kuitti" tietää 99 % varmuudella, että juttu on huttua ja höpö-höpöä.

Pasi Karlsson

Noissa Soinin jutuissa totta on, että Hakkarainen on tuottanut valtiolle enemmän kuin moni muu.

Esim. Timo Soinin osuus on kaiketi hyvin lähellä 0 €, merkittävän suuren osan elämästään elänyt kädet muiden taskuilla ja tulee elämään.

Pelkääkö Soini jotain paljastumista itsestään kun aina pitää muita pilkata? Ettei vaan olisi ensimmäinen katolinen poliitikko, joka pullahtaa kaapista ulos?

Harri Happari

Itsensä kertomana hän pitää suurimpana ansionaan vaaliväittelyssä heittämäänsä kuittia Paavo Arhinmäelle. Koostaan huolimatta Hakkaraisessakin on enemmän valtiomiesainesta.

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren

Ohoh, tämähän on hyvä blogi (kiitos!). Mutta Soinin puheita on vaikea ymmärtää; jos kerran ovet paukkuen lähee pois, niin lähits sitten. Kysyin kunnalisvaalien alla 2017 Pauli Vahteralta, miksi hän ei ruvennut ehdokkaaksi. Paulin vastaus oli aika osuva: diktaattori Soinin aikana hän rupea ehdokkaaksi.

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

Arvelinkin, että löydät tämän ja allekirjoitan edelleen näkemykseni. Ääni täältä sinulle, vaikka hetken puntaroinkin dosentti Luukkaisen väliltä. Ei Soinin merkitystä voi perussuomalaisissa mitenkään kiistä, mutta parasta ennen päivä meni jo. Nyt pitäisi ymmärtää pitää mölyt mahssa, kun kortit on pelattu. Pauli on kyllä siinä määrin älykäs ukko, että sopisi kyllä nähdä hänet missä tahansa vaaleissa.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Soinin ulostulot eduskuntavaalien alla osoittivat miten pihalla hän lopulta oli päivänpolitiikasta. Hänen kaikki ennustuksensa menivät karmeasti pieleen. Ainoa asia mikä häneltä onnistui, oli, että hän odotti vaalien lopputulosta ennen kuin päätti eurovaaliehdokkuudestaan. Ei olisi juuri ollut toivoa päästä europarlamenttiin.

Pettureiden osa oli vaalien jälkeen karmea. Puolueen hajottaminen oli näköjään sen verran kova juttu että jopa normipersulla poliittinen muisti pelasi pari vuotta taaksepäin. Soini porukoineen sai mitä pyysi.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Henkilökohtaisesti uskon, että Teuvo Hakkarainen tulisi hyvin toimeen Jean-Claude Junckerin kanssa. Heillä on paljon yhteistä :)

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

Voi olla, että Hakkaraisen myötä alkaisi EU politiikka kiinnostaa niitäkin, jotka eivät siitä aikaisemmin ole juuri innostunut.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Harri. Pidin. Kerronnastasi selviää, kuinka Jumala voi ylhäisen alentaa ja alhaisen ylentää. Nöyryyttä me, tarvitsemme. Hän voi olla myös heikoissa väkevä ja antaa taitoa ja lahjojaan hoitamaan, myös aivan uusiakin asioita. Häneltähän; meidän kaikki "viisaus" tulee. Siunaten, Lasse.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset