Kotimaan katsaus

Seuraavat neljä vuotta kuin päättymätöntä painajaista

Ennustuksia! Seuraavat neljä vuotta tulevat olemaan todella kylmää kyytiä yrittäjille ja hyvätuloisille. Voin jo nyt melkoisella varmuudella sanoa, että verorasite tulee kasvamaan lähestulkoon kaikilla sektoreilla. Maksumiehiksi joutuvat myös autoilijat ja maaseudulla asuvat omakotitaloasujat, jotka tulevat kärsimään suhteellisesti eniten punavihreästä kaupunkikeskeisestä politiikasta. Työttömyys tulee tällä hallituskaudella kasvamaan vähintään samoihin lukemiin, missä se oli edesmenneen hallituksen alkutaipaleella.  Tämän sinetöi vielä muutenkin taantuva maailmantalous ja epävarmuus USA:n, Venäjän Ja Kiinan tahoilta. Valtionvelan määrää hallituskauden päättyessä ei voida kuin arvailla, mutta silläkin rintamalla voidaan olettaa rikottavan aivan uusia ennätyksiä.

Jos olisin tämän päivän Suomessa yritysjohtajana, alkaisin jo hyvissä ajoin varautumaan tuotannon ja toimintojen sopeutuksiin. Mahdollisiin irtisanomisiin ja yksiköiden siirtoihin kauaksi Suomen rajojen ulkopuolelle. Ulkoistukset ja alihankintaketjut on syytä järjestellä siten, että tappiot jäävät mahdollisimman pieniksi. Investoinnit olisi syytä vetää jäihin tai siirtää myöhempään ajankohtaan. Suomi alkaa olla varsin myrkyllistä maaperää kaikelle sellaiselle yritystoiminnalle, jonka tuotot eivät tule suoraan valtion budjetista. Muille ei ole luvassa kuin raippaa ja vielä enemmän raippaa. Matkalaukut on syytä pitää pakattuina sängyn alla ja lähtö kannattaa toteuttaa ennen lentoveron voimaan astumista - sellainenkin varmasti tulee! Tämä on minun suositukseni kaikille itsesuojeluvaistoisille.

Neljän vuoden jälkeen ei sitten tarvitsekaan vasemmistosta huolta kantaa. Silloin aivan muilla tahoilla on suvereeni hallinta, kun aletaan tuhoja korjailla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Voisitko ystävällisesti kertoa mistä tuollaisia tulevaisuuden tietäviä kristallipalloja oikein saa, kiinnostaa kovasti.

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

Et sen sijaan haluaisi tietää, mistä niitä ei ainakaan saa?

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Kuten jo pari päivää sitten todettua, nyt voisi olla hyvä hetki myydä.

Listaan lisäisin vielä ennustuksen, että toisinajattelijoiden vainot tulevat lisääntymään merkittävästi. Asiahan ei minua koske, koska ajattelen oikein, mutta tunnen empatiaa myös niitä kohtaan jotka ajattelevat väärin.

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

Oikein ajattelevana toisinajattelijana osaan tarvittaessa (ja onnekseni) ilmaista mielipiteeni myös kiihkottomasti.

Osakkeissa voi tosiaan olla kohta ostajan markkinat. Toinen asia on, kannattaako ostaa, etenkään tulevaa veropolitiikkaa silmällä pitäen?

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Minä asennoidun siten, että otan popparit esiin ja alan odottamaan mitä päättömyksiä aika tuo tullessaan, ja sehän tuo...

Kyllä Suomi yhden nelivuotis -katastrofin kestää.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Suomi kyllä kestää, mutta suomalaiset eivät välttämättä.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Tuo on selvä riski. Jos nyt hallitus kylmentää maapalloa esimerkiksi 1.5 astetta, niin termodynamiikan ensimmäisen pääsäännön mukaisesti ihmiset voivat lämmetä vastaavasti.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Hård, kyllä, kestihän se Sipilän porvarihallituksenkin, mutta Vanhasen/Kataisen porvarihallitusta Suomi-neito ei kestänyt vaan se ajautui porvarihallituksen toimesta velkakierteseen joka on jatkunut tähän päivään asti.

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

Valtiovarainministeri Urpilaisen kädetkö ovat puhtaan Suomen velkaantumisesta? Muistaakseni silloinkin jokunen miljardi siirreltiin taskusta toiseen.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Seuraa tästä hyvääkin henkilökohtaisella tasolla. Motivoi Plan B käyttöönoton, jota muuten ei olisi tullut toteutettua, eli :
- kulutus neljäksi vuodeksi jäihin, tai ainakin tulee mietittyä heräteostokset
- lehtitilaus poikki (vihdoin viimein)
- maksukanavasta luopuminen (vihdoin viimein)
- remontit jäihin (pienyritysten käyttö ), eläkkeellä nyt itse aikaa opetella itse ja tehdä ne ensin pois neljän vuoden aikana

Auton ehdin vaihtaa (hybridi) ja asentaa maalämmön.
Kyllä nyt kelpaa poltella vaikka takassa puita, ihan piruuttaan ...

Kiitos uuden hallituksen!

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Taitaa tulla se kauan kaivattu paratiisi maanpäälle. Vasemmiston kaikki unelmat käyvät toteen, kiky lopetetaan, satasia sinne tänne, koulutukseen miljardeja, kehitysapuun, maahanmuutto lisääntyy(haitallinen).

Vihreillä sen sijaan on selittämistä (nuorille ilmasto mielenosoittajille), tulee Kemin tehdas(metsät), turpeen poltostakin tulee kompromissi jne.

Autoverotus ja polttoaineet kallistuu (autokanta entisestään vanhentuu), ruoka ja asuminen kallistuu(koska ALV ja Energia) Pienoista infaaltion tynkää tiedossa.

Hiilivuoto lisääntyy, työpaikkoja tulee välillisesti (velkarahalla) mutta ei pysyvästi, saman aikaisesti työpaikkoja ei synny (koska em. asiat).

Maailmantalouden taantuminen, EU vaalit, brexit ja nämä yhdessä tulevat tekemään vielä vaikeammaksi Suomen tilanteen.

Toisaalta olen mielissäni etteivät kaksi mieli puoluettani Pesusuomalaiset ja Kokoomus ole hallituksessa.

Tulee kylmät ajat Suomalaisille.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Veikkaan jottei rinne suostu keskustan ehtoihin . Jolloin persu, kookomus jne hallitus jatkaa .

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Joskus on ihan kiva katsella, kun tuska ottaa vallan. :)

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Jossei välitä todellisuudesta ei oo huolia . Huhhahhei .. mut krapula tulee myöhemmin .

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

Kyllä se Ritalallakin hymy vielä hyytyy. Tuskinpa globaali antikvariaatibisnes on immuuni vihervasemmistolaiselle ohjauspolitiikalle. Nyt kannattaa tosiaan ottaa kaikki ilo irti - vielä kun voi! Kohta saattaa liikeen ovi narista entistä harvemmin, jos se nytkään on liian usein sitä tehnyt.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei narise ovet, nettikauppa käy koko ajan paremmin, ei oo kivijalkaliikettä.

Mun myyntiin ei suhdanteet oo juurikaan koskaan vaikuttaneet, parasta ostetaan aina.

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen Vastaus kommenttiin #16

Rehellisesti, olen tyytyväinen, jos menestyt elämässäsi. Siitäkin huolimatta, vaikka ajatusmaailmaltamme olemmekin kuin yö ja päivä. Good for you!

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Tavallaan kun "oikeistolaisia" oli noin 16% hujakoilla 3 puoluetta . Niin on tietynläinen vääryys jotta yks vasemmisto puolue niuki nauki voittaen määrää kaiken lopulta .

Hmmm. Kas kun yleislakkoa ei joku ehdota ja uusia vaaleja .
Moni tietämäni aikoo osake pottinsa yms myydä nyt . Ja siirtää säästöjään pois Suomesta ennenkuin myöhäistä ..

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Koettakaa kestää vasemmiston menestys, tai no mitä muutakaan voitte tehdä. :)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Suomi on sen verran vauras maa, että se kestää 4 vuotta punavihreä johtoista hallitusta. Aika näyttää, kestääkö Kepu voisen hallituksen mukana.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Jokohan veropohja laajenee esimerkiksi niihin jotka lämmittää töllinsä omilla puilla "verovapaasti"? Myös omatarve viljelijät, kalastajat, metsästäjät jne olisi hyvä saada kuriin verotuksella koska onhan se väärin että citivirheet ei pysty omaa ruokaansa kasvattamaan tai pyydystämään. Tasavertaisuuden vuoksi maaseutujen asukkaiden elämä pitää kurjistaa kaupunkilaisen tasolle.

Käyttäjän MarkkuKoivisto kuva
Markku Koivisto

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset