Kotimaan katsaus

Perussuomalaiset tekevät mahalaskun tulevissa eurovaaleissa

Olen melko vakuuttunut, että perussuomalaiset eivät tule odotuksistaan huolimatta menestymään eurovaaleissa. Näppituntuma eri foorumeja ja nettikirjoittelua seurattuani on, että EU myönteisyys juuri nyt on poikkeuksellisen vahvaa. Voin hyvin uskoa, että EU:n kannatus on niinkin korkealla kuin julkisuudessa väitetään. Yli 56 prosenttia kansasta suhtautuu myönteisesti Euroopan unioniin. (Lähde)

Osaltaan EU:n korkea kannatus johtuu Britannian pitkittyneestä eroprosessista, josta ei juuri mairittelevaa kerrottavaa ole. Karvaita esimerkkejä eron haitoista on tupsahdellut median välityksellä tuon tuosta ja haitat ovat alkaneet konkretisoitua niillekin, jotka eivät aiemmin ole tulleet näitä puolia lainkaan ajatelleeksi. Esimerkkinä Britanniasta häviävät tuhannet teollisuuden työpaikat, autoteollisuus mukaan lukien.

Osa tästä eroamiseen liittyvästä kipuilusta on toki tarkoituksellista. Britanniasta on EU eliitissä leivottu tarkoituksella juuri sellainen esimerkki, jota ei kenenkään kannata seurata. Vaikka näin onkin niin EU:ssa on kaikesta huolimatta alettu nähdä myös sellaisia puolia, jotka tukevat siinä pysymistä.

Suurimpana lienee Venäjän kasvanut valtapolitiikka, kuten myös Yhdysvallat ja Kiina, joille EU on täysin erilainen vastus kuin yksikään kansallisvaltio yksinään. Osalle äänestäjistä EU:n ajamat ympäristöasiat, ilmastonmuutos ja äänekäs keskustelu esimerkiksi mehiläisten joukkokuolemista ja rikkamyrkky glyfosaatin vaaroista ovat olleet merkittävä syy EU myönteisyydelle. Jotkut painottavat EU:n yhtenäisyyttä esimerkiksi tuoteturvallisuusasioissa ja yhteistä linjaa globaaleissa kysymyksissä. Taloudelliset seikat, kuten vapaakauppa ja EU:n sisämarkkinat ovat yksi ilmeinen seikka EU myönteisyydelle, kuten myös kohtuullisen hyvin hoidettu takavuosien euro- ja pankkikriisi, mikä on luonut uskoa EU:n vakaudesta ja kyvystä selviytyä taloudellisista kriisitilanteista. Taivas ei tippunutkaan niskaan ja eurokriisiin liittyvät asiat alkavat jo jäädä unholaan, joten tämäkään ei tue EU vastaisen politiikan menestystä.

Veikkaan siis melkoista mahalaskua perussuomalaiselle vaalimenestykselle odotuksiinsa nähden. Nyt ei liene syytä minkäänlaiseen voitonjulistukseen ennen kuin vaalit on käyty ja tulokset laskettu. Huhtasaarikin voisi olla maltillisempi esiintymisissään. Vaalitentti Ylellä oli myötähäpeällistä katsottavaa ja on kerrassaan ihme, jos sillä höpinällä saavutettiin muuta kuin negatiivista vastakaikua! 

Perussuomalaisia monessa asiassa kannattavana en voi käsittää EU vastaisuutta ja toivonkin, että puolueesta tulisi Eurooppa myönteisempi. Aika näyttää!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Britannian EU-ero on aika yksinkertaista. Maa kuuluu Natoon. Sen rooli on selkeä.

Suomea pitää Länsi-Euroopassa lähinnä euro- ja EU-jäsenyys. Suomi ei kuulu Natoon, eikä tule siihen liittymään. Suomea pitää Naton ulkopuolella Venäjän pelko. Tässä tilanteessa Suomen tulee pysyä jäsenenä niin euro-alueessa kuin EU:ssa. Suomen asema ei ole mitenkään selvä. Suomi pyrkii länsieurooppalaistumaan, mutta pitkä itäraja ja pitkä historia Venäjän ja Neuvostoliiton alaisuudessa sitoo sitä itään.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Luulen, että persujen kannattajakuntaa ei kiinnosta EU-vaalit.

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

Olen uumoillut vähän samaa, että suuressa kuvassa on juuri näin.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Suosittelen arvoisa blogistia lukemaan tämän artikkelin EU tutkimuksesta
https://www.politico.eu/article/after-brexit-the-e...

EU:ssa on muitakin kuin Suomi ja suomalaiset. Ei EU:n hajoaminen tai uudistuminen ala suomalaisten toimesta. Suomi on ajopuu, peesaaja, p•rseennuolijs, joten on aivan samaa äänestävätkö perussuomalaisten kannattajat miten ahkerasti tai laiskasti. Suomalaisethan ajattelevat aina ensiksi mitä muunmaalaiset ajattelevat meistä, heh

Tietysti PS kannalta olisi hyvä saada korkeat kannatusluvut, ihan kannattajien mielenrauhan takia ...

Käyttäjän jrusanen kuva
Jari Rusanen

Harri Virtanen on ilmeisen oikeilla jäljillä. Kokoomus tulee olamaan EU-vaalien suurin voittaja Suomessa (n. 23 % äänistä), koska kokoomuslaiset ovat kaikkein innokkainta EU-väkeä ja todennäköisesti äänestävät.

Toiseksi tulee SDP (n. 19 %), koska myös siellä EU-myönteisyys on suurta. Perussuomalaiset jäävät kolmanneksi (n. 17 %), koska he ovat usein EU-kielteisiä eivätkä siksi äänestä.

Neljänneksi tulevat vihreät (15 %) ja sitten keskusta (10 %), vasemmistoliitto (7 %), KD (5 %) ja muut (4 %).

Ylivoimaisesti suurin puolue näissäkin EU-vaaleissa on kuitenkin Nukkuvien Puolue.

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

Minulle tuollainen asetelma käy hyvin. Olen muutenkin ollut aina toinen jalka kokoomuksessa, ja toinen perussuomalaisissa. Enempi parempi! SDP:tä en kyllä mitenkään haluaisi nähdä toisella sijalla, saati ensimmäisellä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kiinnostavasti unohdit, varmaan ihan kirjaimellisesti, Ruotsalaisen kansanpuolueen.

Käyttäjän jrusanen kuva
Jari Rusanen

Mitä, onko Suomessa vielä sellainenkin kuin RKP? Mihin sitä tarvitaan? No, se porukka olkoon joukossa "muut".

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Nuorille sukupolville EUn varsinainen tarkoitus on hämärtynyt estää keskinäinen sotiminen.
Minulle nuorena europassa sotiminen oli luonnonlaki kunnes viisaat valtiomiehet keksivät EUn jossa sotilaallinen valloittaminen korvattiin ostamisella.

Kiinalaisetkin ovat huomanneet ostamisen tehokkuuden.
Kiinalaiset ostivat Volvon laukaustakaan ampumatta ja Ruotsi iloitsee.

Venäjä ja USA uskovat edelleen aseisiin omaisuuden hankinnassa kuka öljyn ja kuka pelkän maa-alueen mutta kansaa ei voi vallata asein.

Käyttäjän AnttiMoisander kuva
Antti Moisander

Perussuomalaisilla on vaalista toiseen pysyvät päälle 200 000 äänestäjää. Nämä riittävät pitämään nykyiset kaksi paikkaa europarlamentissa. Eduskuntavaalien tuomalla nosteella ei ole mahdotonta nousta kolmanteen paikkaan.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Veikkaan myös.. Itsellänikin on hieman ristiriitaisat tunnelmat siitä että juuri kansanedustajaksi valittu, lähtisi Brysselin mustaan aukkoon..

Jaksaako käydä äänestämässä?

T: PS äänestäjä!

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

Ajattelin äänestää, mutta ehdokkaan meriitit on kyllä oltava kunnossa. Brysseli ei ole enää samanlainen leikkikenttä kuin eduskunta, jossa pieni "epäpätevyys" sallittakoon. Oman ehdokkaani olen jo aiemmin nimennyt.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

tuskin joo kiinnostaa oikein muitakaan Suomessa. Eikös se äänetysprosentti pyöri EU-vaaleissa n. 40 % tienoilla, jopa alle....

Moni taitaa ymmärtää että Suomen 13(ehkä 14) paikkaa on kuin kärpäsen "kakka" siellä missä Saksa vie ja muut vikisee

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Jäsenmailla ei ole edustajaa Euroopan parlamentissa. Euroopan kansalaisilla on edustajansa parlamentissa ripoteltuna eri Eurooppa-puolueisiin. Ehdokkaat niissä kannattavat kuka mitäkin ilmansuuntaa. Parlamentissa eivät ole yhtään sen enempää samaa mieltä mistään kysymyksestä, kuin kotimaassakaan ovat. Vai luuletko suomalaisten persujen ja vihreiden pääsevän parlamentissa yhteisymmärrykseen siitä, mikä on Suomen etu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset