Kotimaan katsaus

Sitran poliittiset vaatimukset ilmastonmuutoksen nimissä

Sitra on esittänyt omat vaateensa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Luonnollisesti autoilu on nyt vapaa-aikoina kiellettävä ja matkat lähipitäjiin on suoritettava hevosella. Äkkiseltään tulisi mieleen, että valtion kannattaisi tulevaisuudessa kustantaa jokaiselle kansalaiselle oma aikalukollinen häkkinsä, jonne jokainen veronmaksaja olisi velvoitettu menemään työpäivän päätteeksi kotonaan. Aamulla sitten aikalukko aukeaisi ja onnelliset veronmaksajat pääsisivät kilometrimaksullisella hybridiautollaan työpaikalleen kilometritehtaalle tienaamaan pakollista taxvärkkiänsä valtiolle.


Sitran hampaissa on myös veronmaksajien syömä liha. Missään nimessä ei saisi syödä lihaa, eikä maitoa juoda, etenkään jos se ei tule suoraan omasta vaimosta. Kukaan ei vaan ole koskaan viitsinyt perustella, että mihin tämä lihan ympäristövaikutus itse asiassa perustuu? Tai on, mutta väärin perustein! Lisääntyykö hiilen määrä siitä, että pistän sian lihoiksi ja teen siitä makkaraa? Sika syö eloperäisiä kasveja, jotka muutenkin maatuisivat ja muuttuisivat hiilidioksidiksi. Sian syödessä nämä kasvikset, ne muuttuvat lihaksi. Missä vaiheessa tässä prosessissa ilmakehän hiilidioksidi lisääntyy? Siis vielä kerraten: kasvikset kasvavat maassa, mätänevät ja tuottavat ilmaan hiiltä. Sika syö samat kasvikset, muuttaa ne lihaksi, minä syön sian ja syömäni sika muuttuu muutaman mutkan kautta edelleen hiileksi? Sama hiili kiertää kehää! Mielestäni puhutaan plus miinus nolla efektiivisestä vaikutuksesta. Jos lehmä syö heinän, tuottaa se metaania ym. kaasuja. Samoja kaasuja syntyy, kun nämä samaiset heinät mätänevät kenenkään niitä syömättä. Samoja kaasuja on varastoitunut ikiroutaan Siperiassa. Samoja kaasuja on merenpohjassa. Samoja kaasuja on kaikkialla maankuoren syvimpiä onkaloita myöden. Mutta ei! Ongelma on se lihan syönti! Väkistenkin pistää mietityttämään, olisikohan lihan syönnin vastaisuuden syyt jossain aivan muualla kuin itsessään ilmastonmuutoksessa?


Jos ilmastonmuutosta oikeasti haluttaisiin hillitä niin Suomen valtio jakaisi verovaroista kortsuja maailman ylikansoittuville ihmisille ja kertoisi kuinka haitallista ihmisten lisääntyminen on. Samassa yhteydessä Suomen valtio kertoisi maailman ihmisille, että maailman kylmimmille seuduille ei kannata muuttaa, koska täällä asumusten lämmittämiseen vaaditaan huomattavasti paljon enemmän energiaa kuin jossain etelän maassa, jossa taivaan aurinko hoitaa lämmityksen ihmisen puolesta. Sama koskee ruuan tuotantoa ja pitkiä kuljetusmatkoja. Ei tänne kannata muuttaa vaan päinvastoin, poispäin täältä, koska täällä eläminen nyt vain on epäekologisempaa kuin suotuisemmassa ilmanalassa!

Jos Suomen valtio siis oikeasti ajattelee ympäristön parasta, eikä pelkkää pintakiiltoisen puhdasta omatuntoaan tässä globaalissa kriisissä, Suomen valtio keskittyisi lähinnä turvaamaan suomalaisten työtä tekevien kansalaistensa hyvinvoinnin sillä, että meille elintärkeä teollisuus ja työpaikat eivät valu ylikorkean ympäristöverotuksen myötä sellaisiin maihin, joissa ympäristöasioista ei välitetä tirin taria. Valitettavasti näyttää siltä, että täällä ideologinen vouhoutus ajaa terveen järjen ohi tuhatta ja sataa ja kaikki menee suomalaiseen tyyliin täysillä päin prinkkalaa.

Kovin paljon positiivisemmassa hengessä tätä asiaa ei voi sanoa vaikka mielelläni puhuisinkin kotimaastani onnellisten ja fiksujen ihmisten lintukotona. Totuus on kuitenkin, että täällä onnettomat ylikoulutetut idiootit päättävät sellaisista asioista, joihin heillä ei pitäisi olla minkäänlaista vaikutusvaltaa. Toimillaan onnistuvat pilaamaan vain niidenkin ihmisten elämän ja arjen, jotka jotakin ymmärtävät tosielämän realiteeteista. Toivon hartaasti, että tämä hulluus loppuu ennen kuin hauta kutsuu. Nykypolitiikalla siihen ei välttämättä kauaa mene, kun poliittiset vainot alkavat ja toisinajattelijat ripustetaan hirsipuuhun varoitukseksi muille kaltaisilleen!

 

PS. Tässä ei ollut tippaakaan vihapuhetta, joten arkkipiispakin voi nukkua yönsä rauhassa ja keskityä siihen vihapuheeseen, mikä Raamatussa sallitaana ja mikä suoraan kielletään. -Viitaten täysin toiseen uutiseen, josta tekisi myös mieli kirjoittaa aivan oma bloginsa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

no nyt on sillai aivotutkija, lääkärin mukaan, että ihmisellä kulkee aina mukana virhe, teki ihminen mitä tahansa. Eli Sitrankin kertomuksessa on myös mukana virhe, jota he eivät huomaa, koska virhe liittyy aivotoimintaan

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

you tubessa esim. on paljon kertomuksia lento--onnettomuuksista jne..

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/seura-tutki-s...

"Jo aiemmin Seura on kertonut, kuinka itsenäisen Suomen 50-vuotislahjarahasto Sitra on palkannut mieluusti toimettomiksi jääneitä poliitikkoja palvelukseensa.

Muukin media on viime aikoina yrittänyt selvittää Sitran toimintaa, vaikkapa minkälaista palkkaa esimerkiksi Jouni Backman (sd), Liisa Hyssälä (kesk), Merja Rehn (kesk) tai Oras Tynkkynen (vihr) ovat Sitrasta viime vuonna saaneet. Eduskunnan alainen rahasto on kuitenkin kieltäytynyt tietoa antamasta."

Muuten olen sitä mieltä että Sitran toiminta pitää lopettaa, ja omaisuus palautettava yhteiskunnan haltuun. Kuvittelevat jo vähän liikaa omasta omasta määräysvallasta, valta on kuitenkin kansalla, sen Sitra on jo aikoja sitten syrjäyttänyt ja jättänyt huomioimatta.

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

Kiinnostaisi tietää miksi joku juhlarahasto ylipäätään toimii poliittisena lobbarina? Onko sen tehtävä kertoa ne asit, joita poliitikot eivät itse kehtaa suoraan sanoa? Sittemmin on hyvä omissa kannanotoissaan vedota siihen, että "kun sitrakin sanoi".

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

https://pt-media.org/2019/05/16/sitra-suomalaisten...

Jos tehdään kuten Shitra neuvoo niin ehkä se olisi nopein tapa saada yhteiskunnalle vahingollinen Sitra lopetettua. Alkaa olemaan jo mitta täynnä Sitran Shitstormia.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Muistan lukeneeni joskus 80-luvulla Sitran joitain julkaisuja energiasta. Ne pysyivät aivan maanpinnalla. Taisi SITRAn porukka olla tuohon aikaan oikeita tutkijoita.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #7

Sitran aika on loppu, käytännön päätös toiminnan lopetuksesta vaan viipyy vielä, toivottavasti ei enää kauaa.

http://nikokaistakorpi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26...

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Sitran vaatimukset johtavat ongelmiin. Oletetaan, että nyt kulutan 6000 kJ päivässä oleellisesti tyhjäkäynnillä ja ruoan vuosipäästöt ovat 6 kg päivässä, eli 2200 kg vuodessa. Päästö on 1 gramma/kJ.

Kun ryhdyn kävelemään, kulutukseni lisääntyy noin 50 kcal/km, eli 210 kJ/km. Kävelemisen aiheuttamat lisäpäästöt ovat siis 210 g/km. Samaan lukemaan pääsisi Mercedes Benz S500 Cabrioletin AMG versiolla. Ehkä pienemmälläkin, jos oikein kovasti yrittäisi.

Jos taas ryhdyn käyttämään hevosta liikkumiseen, päästöt kasvavat tuotakin enemmän, koska hevonen syö enemmän, vaatii polttoainetta ympäri vuorokauden ja jonkinlaista, energiaa kuluttavaa infraa ympärilleen.

Nyt tarvittaisiin tarkentavia ohjeita. En haluaisi, että ohjeiden noudattamisella liikkumisen päästöt kasvaisivat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset