Isis-vaimot Suomeen?

Osallisuus murhaan on yhtä kuin olisi itse suorittanut murhan. Sillä ei ole merkitystä, onko itse painanut liipaisinta vai ei. Tuomio on silti sama, kuten kuuluukin olla.

Tästä syystä Suomeen haluavia Isis-vaimoja ei tule koskaan, eikä missään nimessä Suomeen päästää. He kokevat olevansa syyttömiä ja haluavat nyt kaiken jälkeen takaisin suomalaisen hoivayhteiskunnan hyysättäväksi. Perusteluinaan he sanovat, että eivät ole olleet osallisena sotatoimiin vaan lähinnä toimineet kodin hengettärinä Isis-taistelija miehilleen.

Totuus on kuitenkin, että omalla toiminnallaan ja lähtöpäätöksellään alueelle he ovat olleet osallisina terrorijärjestön toimintaan ja syyllistyneet täten lukuisiin murhiin ja aivan yhtä syyllisiä kuin varsinaiset murhaajatkin vaikka eivät itse olisi varsinaisia tekoja toteuttaneetkaan. Heille kuuluu juuri sen mukainen tuomio, mutta sitä ei tule langettaa Suomessa veronmaksajien kustannuksella, kuten Ruandan kansanmurhan tapauksessa tapahtui, jossa pääsyyllisen François Bazaramban oikeudenkäyntikulut tulivat maksamaan miljoonia euroja. Syytteet ja tuomiot on luettava siellä missä teotkin ovat tapahtuneet. Tämä on ainoa oikea tapa suoda oikeutta uhreille.

Heidän lapsiensa suhteen ei voi olla kuin surullinen. Odottaisin jonkinlaista kansainvälistä päätöstä siitä, miten lasten suhteen tulisi toimia. Vanhempia ei voi jättää teoistaan rankaisematta, mutta lapsiakaan ei voi heitteille jättää. Siinä on filosofeille pähkinää purtavaksi, etenkin kun osa varttuneemmista lapsista voi olla itsekin radikalisoituneita ja valmiita toimimaan länsimaisia yhteikuntia ja vääräuskoisia vastaan.

Osallisuus murhaan: https://www.minilex.fi/c/osallisuus-murhaan-kko1995119

Ilta-Sanomat uutinen: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006117018.html?fbclid=IwAR14OA916pp0vsz9TCc2aUGUCRU0GaOm_puMS5Fm45OVxOWLUF9ji6dy20U

Käyttäjäkuva
Muut

Aktiivinen maailmantapahtumien seuraaja. Maanviljelijä. Eläinten kasvattaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu