Kotimaan katsaus

Isis-vaimot Suomeen?

Osallisuus murhaan on yhtä kuin olisi itse suorittanut murhan. Sillä ei ole merkitystä, onko itse painanut liipaisinta vai ei. Tuomio on silti sama, kuten kuuluukin olla.

Tästä syystä Suomeen haluavia Isis-vaimoja ei tule koskaan, eikä missään nimessä Suomeen päästää. He kokevat olevansa syyttömiä ja haluavat nyt kaiken jälkeen takaisin suomalaisen hoivayhteiskunnan hyysättäväksi. Perusteluinaan he sanovat, että eivät ole olleet osallisena sotatoimiin vaan lähinnä toimineet kodin hengettärinä Isis-taistelija miehilleen.

Totuus on kuitenkin, että omalla toiminnallaan ja lähtöpäätöksellään alueelle he ovat olleet osallisina terrorijärjestön toimintaan ja syyllistyneet täten lukuisiin murhiin ja aivan yhtä syyllisiä kuin varsinaiset murhaajatkin vaikka eivät itse olisi varsinaisia tekoja toteuttaneetkaan. Heille kuuluu juuri sen mukainen tuomio, mutta sitä ei tule langettaa Suomessa veronmaksajien kustannuksella, kuten Ruandan kansanmurhan tapauksessa tapahtui, jossa pääsyyllisen François Bazaramban oikeudenkäyntikulut tulivat maksamaan miljoonia euroja. Syytteet ja tuomiot on luettava siellä missä teotkin ovat tapahtuneet. Tämä on ainoa oikea tapa suoda oikeutta uhreille.

Heidän lapsiensa suhteen ei voi olla kuin surullinen. Odottaisin jonkinlaista kansainvälistä päätöstä siitä, miten lasten suhteen tulisi toimia. Vanhempia ei voi jättää teoistaan rankaisematta, mutta lapsiakaan ei voi heitteille jättää. Siinä on filosofeille pähkinää purtavaksi, etenkin kun osa varttuneemmista lapsista voi olla itsekin radikalisoituneita ja valmiita toimimaan länsimaisia yhteikuntia ja vääräuskoisia vastaan.

Osallisuus murhaan: https://www.minilex.fi/c/osallisuus-murhaan-kko1995119

Ilta-Sanomat uutinen: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006117018.html?fbclid=IwAR14OA916pp0vsz9TCc2aUGUCRU0GaOm_puMS5Fm45OVxOWLUF9ji6dy20U

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mikään oikeusvaltio ei voi jättää lapsia pulaan. Jo lastensuojelulaillamme on jokin asia sanottavanaan.

Suomalaiset lapset tänne ja heti.

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

Miten pidetään huoli, että varttuneimmat lapset eivät tuo radikalismia tullessaan? Miten ratkaistaan ongelma, että lapset jäävät orvoiksi, jos vanhemmat tuomitaan terrorismirikoksista pitkiin tuomioihin? Läpi sormien katsomista et ilmeisesti kuitenkaan ehdota?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Suomessa on hyvä systeemi olemassa orpolapsien hoidossa.
Kukaan lapsi ei kasva hyvin sekopäisten vanhempiensa huomassa.
Mitä aikaisemmin kierre katkaistaan sen parempi.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Ja äitinsä perheenyhdistämisen perusteella ? ISIS-äidin helmoissa tulevat sitten 16-vuotiaatkin piileskelemään ja hyysättäväksi.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Suomen hyvinvointi on jaossa koko maailmalle, mutta kun Suomen omia kansalaisia, naisia ja lapsia, on pulassa, niin heitä ei auteta. Toisin oli ennen. Suomi piti kansalaistensa puolta, ei edes luovuttanut juutalaisiaan natseille.

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

"Suomen hyvinvointi on jaossa koko maailmalle"

Niin...valitettavasti!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ei tuo nyt ihan noin mene kaikkien puolisoiden osalta, jos vähänkin mietit tuota KKO:n ratkaisua. Juuri siitä syystä meillä on myös avunannosta ja yllytyksestä omat säännökset, ja kausaliteetti.

Vertailun vuoksi: toistaiseksi maailman pahin joukkomurhaaja, Auschwitzin komendantti Rudolf Höss tuomittiin kuolemaan ja hirtettiin vuonna 1947. Olisiko kodista huolehtinut vaimo pitänyt hirttää osallisuudesta? No ei, koska kausaaliketju ei mitenkään ulottunut häneen.

”During his trial, when accused of murdering three and a half million people, Höss replied, "No. Only two and one half million—the rest died from disease and starvation."

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

Toisaalta, kun tuolle linjalle lähdetään niin ollaankin hetkessä johtopäätelmässä, että syytön, kunnes toisin todistetaan ja varovainen arvaus on, että uskottavia todisteita tässä tapauksessa on melko turha odottaa. Sitten on taas se kolikon toinen puoli, että oikeasti syylliset puetaan syyttömyyden viittaan, koska todisteet eivät riitä. Tällöin uhrien oikeusturva on vitsi ja sivulliset asetetaan edelleen varaan. Veikkaan kimurantteja oikeudenkäyntejä ja lopputulema on, että Isis morsiamet tuodaan Suomeen ja heille langetetaan korkeintaan näennäiset tuomiot. Verorahaa paloi miljoonittain.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Niin, syytetty on syytön, kunnes toisin todistetaan. Ei ihmisiä oletusten perusteella voi ryhtyä tuomitsemaan.

Mutta kai sinä nyt sentään ymmärsit, että tuo juttu päätyi juuri sen takia korkeimpaan oikeuteen, että se oli poikkeuksellinen ja haettiin prejudikaattia? Ei ”osallisuus” määräydy pelkästään sen perusteella, että on tietoisuus toisen henkilön toiminnasta. Eikä tällaista asiaa ole syytä trivialisoida samalle asteelle kuin kenttäoikeuksia vuonna 1918.

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen Vastaus kommenttiin #10

"Mutta kai sinä nyt sentään ymmärsit, että tuo juttu päätyi juuri sen takia korkeimpaan oikeuteen, että se oli poikkeuksellinen ja haettiin prejudikaattia?"

Aivan, mutta tässä Isis-morsiamien tapauksessa voidaan varmasti puhua laajuudessaan myös poikkeuksellisesta tapauksesta, josta ei liene suomalaisessa oikeuslaitoksessa ennakkotapausta? Toisaalta, onko siitä tarvetta sellaista edes tehdä, kun parempi vaihtoehto on jättää riski kokonaan ottamatta?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #11

Suomen kansalaisiin sovelletaan Suomen lakia myös silloin, kun rikos on tehty ulkomailla. Eri asia on sitten se, onko syytä tuoda/tuottaa ketään näistä naisista Suomeen, koska sellaista vastuuta tai velvollisuutta ei ole ainakaan Suomen valtiolla kansalaisiaan kohtaan. Käsitykseni mukaan sellaista aikomusta ei edes ole.

Lasten kohdalla tilanne on paljon vaikeampi. Lasten erottaminen äideistään, varsinkaan sellaisista, joihin ei edes kohdistu minkäänlaista rikosepäilyä, vaikuttaa kohtuuttomalta, enkä aio viitata lapsen oikeuksiin, kun yleensäkin oikeuksista puhuminen täällä saa lässyttäjät paikalle. Kysymys on hyvin vaikea, eikä se juridiikalla ratkea.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"syytön, kunnes toisin todistetaan" on ihan hyvä periaate. Ja lisäksi näyttäisi melko vahvasti siltä, että naiset ovat tehneet lapsia. Aika vaikea hoitaa lapsia ja siinä samalla sotia ja tehdä julmuuksia. Ei mitenkään helppo tilanne, mutta jotenkin se vaan on hoidettava. Jos ei ole todisteina, niin ei ole.

Sitten on nämä omin avuin Suomeen saapuvat turvapaikanhakija-miehet. Heidän kohdallaan olisin paljon epäilevämpi ja tylympi.

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen Vastaus kommenttiin #12

"Aika vaikea hoitaa lapsia ja siinä samalla sotia ja tehdä julmuuksia."

Paitsi että jos on ollut tukemassa murhaamista ja kidutusta niin miten siihen pitäisi oikeudellisessa mielessä suhtautua? Oma moraalikäsitys rinnastaisi sen yhtä kuin teoksi. Syylisyyttä todistaa jo se, että on lähtenyt tällaiseen kalifaattiin vapaaehtoisesti. Tietoisuus Isisin julmuuksista ei ole voinut olla mikään yllätys, jos ei ole elänyt jossain yhteiskunnan ulkopuolisessa pussissa, jonne uutiset eivät ole yltäneet. Suomen kaltaisessa maassa se ei ole uskottavaa!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #14

Mutta kun se ”tietoisuus” ei luo osallisuutta yhtään mihinkään eikä ole syyllisyyden perusta.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen Vastaus kommenttiin #16

Eikö meillä ole myös käsite "avunanto rikokseen"?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #18

Lue nyt vaikka kommentti #7. Ja avunannosta sääderään rikoslain 5:6:ssa ja se edellyttää melkoista aktiivisuutta.

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen Vastaus kommenttiin #16

Yksinkertainen kysymys! Sinun mielestäsi Isis-mosrsiamet pitäisi tuoda Suomeen ja päästää vapaina yhteiskuntaan, koska todisteet eivät riitä syytteisiin? Kyllä vai ei?

Vai haluatko, että asia tutkitaan ja hutkitaan. Poltetaan miljoona tolkulla rahaa, jotta oikeus toteutuisi ja saataisiin Isis-morsimille nimelliset tuomiot tai vaihtoehtoisesti vapautus kaikista syytteistä? Kyllä vai ei?

Perusteluja en välttämättä tarvitse, mutta voit myös omin sanoin kertoa, miten asiassa tulisi edetä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #20

Ei pitäisi tuoda, olen jo noin kirjoittanut. Lue kommenttini.

Kerro sinä, miksi pitäisi tutkia. Kirjoitan tuosta asiasta jäljempänä.

Jos ”Isis-morsian palaa Suomeen tuolta alueelta, niin onko ylipäätään syytä aloittaa rikostutkinta jollain perusteella? Onko syytä epäillä, että nainen olisi syyllistynyt johonkin?

Älä viitsi tehdä monimutkaisesta asiasta yksinkertaista. Uskon kyllä, että monenkin mielestä ”tuollaiset naiset” pitäisi ampua saman tein sen enempää asiaa miettimättä. Niinhän vuonna 1918 tehtiin ”ryssänmorsiamiksi” kutsutuille naisille ja tytöille. En halua, että se aika palaa, koska silloin toimittaisiin kuin Isis.

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen Vastaus kommenttiin #23

"Ei pitäisi tuoda, olen jo noin kirjoittanut. Lue kommenttini."

No niinpä näytät kirjoittaneet. Hyvä!

"Kerro sinä, miksi pitäisi tutkia."

Eikö vahva epäilys mahdollisesta osallisuudesta rikolliseseen toimintaan ole yleensä syy aloittaa rikostutkinta?

"Uskon kyllä, että monenkin mielestä ”tuollaiset naiset” pitäisi ampua saman tein sen enempää asiaa miettimättä."

Tässä ei kukaan muu kuin sinä ole puhunut syylisten ampumisesta. Itse olen esittänyt lähinnä huoleni siitä, että suomalaisen yhteikunnan tuntien, Isis-morsiamet tuodaan ennemmin tai myöhemmin Suomeen, käynnistetään miljoonian maksavat rikostutkinnat ja vastineeksi saadaan näennäiset tuomiot tai vapautukset. Juridisesti menee varmasti ihan oikein, mutta tekeekö se yhteikunnasta turvallisemman? Epäilen! Toivottavasti olen väärässä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #24

Mistä helvetistä se rikosepäily noitten naisten kohdalla syntyy? Alueella oleskelustako? Kerro nyt, kun koko ajan ”oletat” jotain. Mitä sitten pitää tehdä, jos ne naiset tulevat omin avuin Suomeen Suomen kansalaisina? Sinä tässä pidät jokaista näistä ”mahdollisesti osallisena” johonkin. Miten se tutkimatta selviää?

Suomessa on tapahtunut aika pahoja asioita noin sata vuotta sitten, joten en pidä huoltani aivan turhana tuon ampumisinnon suhteen.

Selvitä nyt ensin itsellesi, mitä haluat sanoa. Et voi estääSuomen kansalaisten pääsyä Suomeen, mutta epäilet heitä rikoksista. Anna tulla, mitä pitää tehdä?

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen Vastaus kommenttiin #26

"Mistä helvetistä se rikosepäily noitten naisten kohdalla syntyy?"

Selittely taitaa olla aika turhaa, kun ilmeinen pointti tuntuu menevän sinulta koko ajan ohi. Luuletko todella, että jos näistä naisista yksikin nyt sattumalta jotenkin omatoimisesti saapuisi Suomeen, etteikö viranomaiset kiinnostuisi heidän teoistaan tai motiiveistaan Isis alueilla? Kysyt: "Miten se tutkimatta selviää?" Niin miten mikään asia tai rikos tutkimatta selviää? Siksi varmaan epäilyttäviä henkilöitä tai asioita tutkitaan, jotta rikollisten jäljille päästäisiin. Jos kuulut epäilyttävään moottoripyöräkerhoon ja vierailet usein huumediileriksi tiedetyn henkilön X asunnolla niin melko varmasti viranomaiset kiinnostuvat teoistasi ja menemisistäsi riippumatta siitä, käytkö siellä kahvilla, kusella vai huumekaupoilla. Sama linja uskoakseni pätee näihin Isis alueilla aikaansa viettäneisiin naisiin sikäli jos tässä valtiossa millään tavalla ajatellaan asioita mahdollisten turvallisuusuhkien näkökulmasta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #28

Mutta sinähän koko ajan lässytät, ettei pidä kaataa miljoonia mihinkään tutkimuksiin. Koita olla johdonmukainen edes jossain.

Ei kukaan ole hakemassa näitä naisia Suomeen. Jos tulevat omin avuin niin melko varmasti kuullaan tapahtumista tuolla alueella. Ja jos on syytä epäillä rikoksesta, varmasti myös kuulustellaan. Ja syytetään, jos syytä on ja tuomitaan, jos on näyttöä. Taas meni miljoonia.

Sinulta se pointti näyttää koko ajan olevan hukassa, valitan.

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen Vastaus kommenttiin #29

"Mutta sinähän koko ajan lässytät, ettei pidä kaataa miljoonia mihinkään tutkimuksiin. Koita olla johdonmukainen edes jossain."

Edellä olen useaan kertaan todennut "pelkääväni", että miljoonia vielä kaadetaan näihin "tutkimuksiin", esitutkintaan / rikostutkintaan. (En ole tarkoittanut että kaadetaan, vaan pelkään sitä) Lue kommentit, kuten itse neuvoit minua tekemään. Kerroin myös pelkääväni, että jossain vaiheessa nämä naiset noudetaan Suomeen, vaikka nyt väitetään muuta. Pelkään myös sitä, että koko prosessi tulee olemaan turha ja tutkinnassa ei löydy mitään rikokseen viittaavaa, jolloin rahat menevät kankkulan kaivoon. Silti nämä naiset saattavat kuitenkin olla uhka Suomen turvallisuudelle, koska ideologinen terrorismin "tsemppaaminen" ja tausta kalifaatissa saattaa olla jopa vaarallisempaa kuin se että itse olisi syyllistynyt mihinkään varsinaiseen rangaistavaan tekoon, jos ei siis teoksi katsota sitä, että ylipäätään on suvainnut murhaideologiaa ja edesauttanut sen selviämistä toimimalla tällaisen yhteisön hyväksi. Syyllisyyden tai syyttömyyden todistaminen lienee mahdotonta näissä tapauksissa, kun tuskin kukaan jälkikäteen on kertomassa, mitä tuli tehtyä ja mitä ei.

Mietin, mistä tämä erimielisyys johtuu? Ehkä tuo esitutkinta ja rikostutkinta käsitteen erilainen ulottuvuus on sekoittanut keskustelua.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #31

No tuskin, kun rikostutkinta ja esitutkinta ovat sama asia: esitutkinnassa tutkitaan rikosta. Mutta kun sen esitutkinnan edellytyksenä on se, että on syytä epäillä rikosta. Ei sellaista aloiteta oletuksen perusteella, tai sillä perusteella, että on suvainnut murhaideologiaa, vaan näyttöä pitää olla epäilyksen tueksi. Jonkin yhteisön hyväksi toimiminenkaan ei sinänsä välttämättä täytä edellytyksiä, jokin kausaliinen yhteys rikoksen ja ”hyväksi toimimisen” välillä pitää olla.

Ei niitä Isis-morsiamia ihan millä perusteella tahansa voidakuulustella rikoksesta epäiltyinä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Onhan näitä sotaa käyviä suomalaisia terroristeja paljon lähempänäkin. Bäckmanin pataljoona on jo vuosia taistellut Venäjän puolella Ukrainaa vastaan. Eivätkä osallistujat ole sitä peitelleet.

Miten nämä Bäckmannin terroristit ovat parempia? Ei heidän lapsistaan tai vaimoistaan puhuta että ei pitäisi päästää maahan. Terroristit itse liikkuvat täysin vapaasti.

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

Tuo on ihan hyvä näkökulma. On siinä Supolla tehtävää! Turvallisuusnäkökulmasta näitä asioita pitäisi käsitellä ensisijaisesti.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Vapaaehtoisuus” lähteä Isiksen hallitsemalle alueelle ja ”tietoisuus” siellä tapahtuneista (sota)rikoksista ei perusta syyllisyyttä. Sellaisten todistaminen ja välinpitämätön suhtautuminen niihin ei myöskään tee henkilöä syylliseksi yhtään mihinkään.

Näyttää siltä, että syyttömyysolettama on kääntynyt syyllisyysolettamaksi: kaikki Isiksen alueella oleskelevat naiset ovat syyllistyneet ”johonkin” rikolliseen. Ei se kerta kaikkiaan mene noin.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#19

Maxin kanssa kokolailla samaa mieltä.
Kyllä lakia on noudatettava näissäkin tapauksissa.

Varsinaisiin pykäliin perehtymättömänä maallikkona herää kysymys löytyykö Häkkäsen esittelemistä uusista terrorismilain pykälistä ratkaisua.
https://oikeusministerio.fi/blogi/-/asset_publishe...

"Sen sijaan jo nyt on rangaistavaa edistää terroristiryhmän toimintaa."

Koska ISIS on luokiteltu terroristijärjestöksi, niin voihan sen terroristitaistelijan kodinhoidonkin tulkita järjestön toimintaa edistäväksi teoksi.

Mutta toisaalta tällaisissa jutuissa menee helposti tunteet ja laki sekaisin ja pitäisi ainakin laintulkitsijoiden olla tarkkana ettei tunne pääse voitolle.
Ei sekään oikeine toimi jos asia kääntyy niinpäin, että aletaan etsiä pykälää mihin voidaan vedota, jotta päästäisi tuomitsemaan sen mukaan mitä tunne vaatii.
Naapurissa joskus kokeiltiin sitäkin, että kyllä kaikille löytyy pykälä jos tarvitsee antaa leiritystä, eikä se oikein tuntunut toimivalle.

Me maallikot sen sijaan voidaan heitellä mielipiteitä siitä mitä halutaan ampumisen ja vapauttamisen väliltä, kunhan oikeuslaitos kuitenkin tekee kuten laki sanoo.... muuten ollaan taas kusessa.
Onhan näitä kommentteja hauskempi lukeakin, kun tulee koko mielipiteiden kirjo.
Jotenkin vaan tuntuu että mitä hölmömpiä kommentteja, sen viihdyttävämpää niiden lukeminen on.
Jos kaikki on samaa mieltä ja kirjoittaa järkeviä, niin viihdearvo putoaa nollaan ja joutuu pitäytymään pelkässä twwitterisssä :D

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Varsinaisiin pykäliin perehtymättömänä maallikkona herää kysymys löytyykö Häkkäsen esittelemistä uusista terrorismilain pykälistä ratkaisua.”

Ei varmasti löydy, kun meillä on taannehtivan lain kielto. Ei aamupuuron keittäminen täytä terrorismin edistämisrikoksen tunnusmerkistöä, joka on RL 34a luvun 4 §:ssä.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #37

#37

HÖH!

Ehdin jo silittää rippipuvun takin, josko pääsisi torille hirttäjäisiin :D

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #40

Pettymyksesi määrä on varmasti ääretön.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Tästä syystä Suomeen haluavia Isis-vaimoja ei tule koskaan, eikä missään nimessä Suomeen päästää. ....

ooo

Eipäs tunteilla liikaa.
Suomen kansalainen pääsee aina Suomeen

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

"Suomen kansalainen pääsee aina Suomeen"

Juridisesti varmasti näin, mutta mielestäni selvä epäkohta ja porsaanreikä laissa silti.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#25

Ollaankin kokonaan eri asiassa, jos päädymme siihen että lakia on muutettava. Se ei liene ihan helppo asia tässä tapauksessa kun olemme allekirjoittaneet monenmoisia kv sopimuksia.

-----

Juridisesti Suomessa ei myöskään saa tehdä murhaa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#25

Jos noin ajattelee, niin ei kannata varmaan huudella kovin kovaan ääneen siitä, kun me emme saaa palautettua irakilaisia TP-hakijoita irakiin.

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen Vastaus kommenttiin #42

Hyvä huomio kyllä. Toisaalta ymmärrän hyvin miksi Irak ei halua kaikkia kansalaisiaan takaisin.

Käyttäjän PasiHurri kuva
Pasi Hurri

Maxin kanssa hyvin samoilla linjoilla, syyttömyysolettama on yksi tärkeimmistä oikeusvaltioperiaatteista. Siitä luopuminen tuo 1918 tapahtumat varsin nopeasti takaisin.

Näitä IS-puolisoita pitäisi ainakin epäillä lasten turvallisuuden vaarantamisesta ja siten harkita huostaanottoa. Koska he ovat tuolla Al-holin leirillä, ainoa konkreettinen vaihtoehto (siis tietysti ei mitään tekemisen lisäksi) olisi lennättää nämä naiset ja lapset Suomeen, pidättää naiset ja suorittaa esitutkinta samalla kun huostaanottoprosessi olisi käynnissä.

Muutama vuosi sitten Porvoon käräjäoikeus käytti isot varat käydäkseen täydellä kokoonpanolla kahdesti Ruandassa, kun Suomeen tullutta miestä syytettiin kansanmurhasta.

Miten tässä tapauksessa lasten oikeudet voitaisiin vain unohtaa? Yksi Ilmavoimien lento CASA-kuljetuskoneella on varmasti halvempi kuin Ruanda-tutkinnan ensimmäinen kierros.

Lisäpointti olisi kuulusteluissa saatava tieto muista terroristisoluista. 11 ihmisen eristetty kuulustelu on nykyaikana varsin tehokasta tiedonhankintaa. Nämä aviomiestaistelijathan, joita on saattanut jo aiemmin tulla Suomeen turvapaikanhakijoita, ovat paljon vaarallisempia.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ei 40 naisen ja heidän lapsiensa päästäminen takaisin kotimaahan pitäisi olla ongelma. Jos on epäilys, että he täällä syyllistyvät terrorismiin, ei kai SUPO jätä tilannetta seuraamatta.

Jos vain lapset otetaan Suomeen, on aivan varmaa, että heille jää syvä trauma ja syy vihata tätä yhteiskuntaa.

Miksi emme siis näyttäisi mitä eroa on Suomella ja ISIS- järjestöllä, jonka pelisäännöt tässä tapauksessa olisivat olleet yksinkertaisia, kaula poikki ja ongelmaa ei ole.

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/147352-ministerio...

Onkohan se terroristijärjestöön kuuluminen jo rikos vai vieläkö vatuloidaan? Miten selvemmin voi osittaa kuuluvansa terrorijärjesteen kuin asettumalla taloksi terorrijärjestön sisälle ja noudattamalla sen ideologista kaavaa? Täällä on joku jo sanonut, että suomalaisilla ulkomailla Suomen laki, joten eiköhän tässä joku ihan pieni rikkommus ole mahdollinen?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ei ole rikos kuulua terroristijärjestöön.

”Terroristiryhmään kuulumista ei esitetä kriminalisoitavaksi, eikä direktiivikään sitä edellytä. Ryhmään kuulumisen määritteleminen riittävän tarkkarajaisesti olisikin ongelmallista. Nämä järjestöt eivät pidä jäsenrekistereitä tai anna toimintaan osallistuville jäsenkorttia. Sen sijaan jo nyt on rangaistavaa edistää terroristiryhmän toimintaa. Kaikkia muitakin terrorismirikoksia voidaan tehdä terroristiryhmän toiminnassa. Terroristiorganisaation toiminnassa tehdyt terrorismirikokset, jotka valmistelutyyppisinä voivat ulottaa rikosoikeudellisen vastuun hyvinkin pitkälle aikaan ennen terrori-iskun tekemistä, ilmentävät tarkkarajaisella ja todennettavissa olevalla tavalla toimintaan osallistumista.”

https://oikeusministerio.fi/blogi/-/asset_publishe...

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Natsien tekemiset eivät tähän kuulu mitenkään.Nämä naiset lähtivät vapaaehtoisesti taistelemaan isis joukkoihin suomesta ja muualta maailmalta.He eivät ole mitään enkeleitä tai kotirouvia suomesta.Näillä ei ole suomen kansalaisuutta alkujaan ollut monellakaan,ja lapset ovat jo kasvaneet aikuisiksi,radikalisoituneet ja aatteen sisäistäneet ,kuten vanhempansakin.Siellä syntyneet ovat sitten jo alkujaankin kasvatuksensa tuotteita,se onkin sitten eri juttu se,minne kuuluvat ja kenen maksettavaksi.

Onneksi suomalaiset poliitikot eivät näitä miehiä tai naisia suomeen halua,vaan kansainväliseen tuomio-istuimeen.Suomalaisten niskaan ei eu-sotkuja tarvita enää yhtään lisää,laskut ovat jo sitä luokkaa.Näillä vatipäillä on mennyt liian kauan aikaa toteuttaa suunnittelemansa laki kansalaisuuden poistamisesta näiltä isis taistelijoilta joilla on kaksoiskansalaisuus,ja toki niiltä muiltakin jotka ovat rikoksiin syyllistyneet suomen maaperällä .

Näitä terroristeja ei suomeen tarvita yhtään lisää,heitä kun tänne on jo palannut merkelin masinoiman pakolaisaallon joukossakin.Ja sitä ennen jo 2012-eteenpäin.Terrorismin uhka on kasvanut suomessakin entisestään,kiitos siitä näille vatipäille eu:n takaliston nuolijoille.

Tämäkin ongelma on eu:sta lähtöisin alkujaan.Itsenäisen suomen niskaan ei tällaista paskaa olisi saatu millään konstilla,ei missään vaiheessa.USA painostaa eu maita ottamaan näitä isis vankeja,että siinä sitä eu-usa yhteistyötä,josta suomalaiset on laitettu maksamaan!Tätä varten se uusi sopimus tarvittiin,jotta eu:maihin saadaan taas tunkea paskaa oikein olan takaa,kun rajoja avataan kaikenlaiselle pakolaisporukalle 2019!

Nämä pölkkypäät eivät edes tiedä keitä sinne on lähtenyt ja kuinka paljon,80 henkeä mainostivat suomesta lähteneen,mutta koska ei alkujaankaan tyypeistä tietoa,voi voi sentään.Kyllä se eu vapaa liikkuminen on ihanaa kaikille.Varsinkin lisääntynyt turvallisuus sen myötä,kun paperittomia pyörii nurkissa ja kellareissa,maan alla ympäri eu:ta.

Suomessa jahdataan "viha"puhujia ja rasisteja sen sijaan että hoidettaisiin lait nykyaikaan näiden todellisten turvallisuusuhkien osalta .Nämä pellet kehtasivat vielä jokia aika sitten mainostaa suomalaisia suurimpana uhkana suomen sisäiselle turvallisuudelle,kun samaan aikaan terroristit ja isis taistelijat,raiskaajat ja muu rikollinen aines marssivat suomeen kenenkään estämättä.

Kokoomus oli jo 2012 varautunut näiden isis taistelijoiden paluuseen,kun leikkasi suomalaisten sotaveteraanien rahoista ja suomalaisten sos.turvasta ,lasten koulutuksesta jotta isis taistelijat saavat traumaterapiaa kun PALAAVAT sotaretkiltään suomeen.Kyllä vaikuttaa todella oudolta,kun niin tarkkaan ovat tienneet etukäteen tästäkin eu-onnelan pikku lisukkeesta,jota pitää suomalaisten verorahoilla kustantaa.

Eli kyllä on eu arvoyhteisön sisäpiiriläisillä arvot kohdillaan,kun eu:n liittovaltion luomisessa ei paina enää mikään muu,kuin sen toteuttaminen vaikka tällaisin keinoin!Tuodaan sodat ja ongelmat suoraan ihmisten kotiovelle.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kukaan ei mainitse sitä, kuinka paljon 33 syvästi traumatisoituneen, häiriintyneen, radikalisoituneen ja henkisesti vammautuneen sekä kielitaidottoman lapsen sijoittaminen Suomeen kustantaa olivat he Suomen kansalaisia tai sitten eivät.

https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000006118077....

Jokainen heistä joutuu laitossijoitukseen aikuisikäänsä saakka ja osan laitoskierre jatkuu siitäkin eteenpäin joko mielisairaalassa tai vankilassa.

En jaksa uskoa, että minkään kunnan lastensuojelu antaisi lapsia takaisin yhdellekään ISIS-äidille, ellei sitten jollain viranomaisella viiraa päästä sen verran, ettei järki tässä kohdin leikkaa. Nämä äidit ovat jo yleisellä asenteellaan osoittaneet sen, ettei heistä ole pienten lasten holhoojiksi.

Nämä lapset eivät ole niitä, joita ensisijaisesti haluttaisiin adoptoitaviksi juuripa heidän taustansa johdosta.

Miten he pärjäisivät suomalaisessa koulussa?

Puukolla ja väkivallalla eli samoilla eväillä, joilla he ovat oppineet pärjäämään niissä paikoissa, joita heitä ehdittiin kasvattamaan ennen kuin kalifaatti sai loppunsa.

Älköön kukaan tulko väittämään vakavissaan, että näitä lapsia olisi kasvatettu edes likimain normaaliin lapsuuteen.

Mitä tulee asian juridiseen puoleen, niin onhan heillä oikeus tulla tänne, mutta heillä ei ole minkäänlaista järkevää tulevaisuutta täällä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

hhmm ..... paljon on kiinni siitä millaisessa hengessä heidät otetaan vastaan. Pari vuotta sitten maahan tuli 4000 alaikäistä, lasta monet orpoja. Johonkin heidät on täällä upotettu. Suomi on rikas maa, mutta pihi auttamaan.

Voi olla että nyt tarvittaisiin niitä hyväsydämisiä kukkahattutätejä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Tarkoita varmaan sieltä virosta(?) huudellen että nämä lapset joista suuri osa paljastui 20 v.sotilaiksi jne.kuten asiantuntija joka on 40v.ollut näissä maissa kertoikin:suomeen on lapannut ja oettu sotilaita joita suomalaiset naiset ovat sinisilmäisesti povellaan hyysänneet.Tuleepa mieleen ne raiskarit joita SPR:n naiset oikein erikoissuojeluksessaan "kotouttivat"ja kas,kuinkas nyt näin kävikään. Oulun tapaukset.

Virossa eivät hillu,senkin voi tietysti mainita vaikka noin ohimennen...

Sipilän ja Stubbin lapsi eli 17v.nuorukainen joka apaljastui yli 20v.sotilaaksi jne.jne.Kerropa kellä on vastuu suomalaisten turvallisuudesta?!Näitä ei viron tarvitse miettiä,siellä kun näitä merkelin ja eu:n ongelmia ei ole.Mielenkiintoista on sekin että suomalainen poika on lapsi 16v.asti jolloin lakkaa lapsilisäkin,mutta nämä vaan jatkavat lapsuuttaan 17v.nuorukaisesta aikuis-ikään asti...

Nuo lapset jotka ovat syntyneet näille isis taistelijoille ,ovat nyt siis suomalaisten ongelma,kun tilanne on se,että nyt tarvitaan suomen j asuomalaisten rahaa,kun taistelu on vähäksi aikaa laantunut kunne staas tarvitaan taistelijoita uusiin sotiin?Meinaatko että suomen velvollisuus on olla lepopaikkana sotilaille kun isis saa rivinsä taas suoriksi jaiskukuntoon?

Millä tavalla SUOMI on vastuussa näiden maiden sotilaista??Onko suomi sodassa kalifaattien ,uskontohihhulien kanssa joita ympäri maailmaa lappaa sinne sotimaan?KELA rahoilla jo rahoitettiin näiden sotimisia EIPÄ unohdeta sitäkään!!

Sääli ei ole mikään syy,ei suomalaisiakaan sääli kukaan.Suomeen on jo tullut noita isis taistelijoita j aRuotsin MALLIKO ON SE,JOTA HIMOATTE TÄNNEKIN.sIELLÄ ON JO NÄIDEN PALAAVIEN ISIS TAISTELIJOIDEN toimesta tehty murhia ja huumebisneksiä jne.joita tekivät jo ennen sinne lähtemistään,että tällaista ainesta siis ihannoitte!Luulette näköjään että nämä sinne lähteneet ovat suomalaisia ns.kunnon kansalaisia alun alkaen ,jotka raukkapahat vain ovat erehtyneet ja sinisilmäisyyttään vahingossa sinne lähteneet.

Mitä tulee rikkauteen suomi raijaa OMIA lapsia huostalaitoksiin j aperustaa tänne sitä varten mm.SOS-lapsikyliä ,kansainvälisiä firmojen haaraliikkeitä joihin upotetaan verorahoja 1,4 miljardilla vuosittain KOSKA lainmukaiis atukia ei perheille anneta!BISNES edellä ja sitähän tästäkin ollaan taas rakentamassa,oikeudenkäynteineen jos nämä vatipäät siihen suostuvat!

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#45

Otetaan ihan rauhallisesti. Ei meidän tarvitse kuin tehdä oma osuutemme.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Sisäpiirien juristit odottavat kuola suusta valuen koska alkaa veronmaksajien piikistä rahaa tulemaan kuin suokuokalla.Ruandan naurettva sirkusesitys maksoi veronmaksajille yli 2,2 miljoonaa ja tyyppi pääsi kuin koira veräjästä,kuten jo alkujaan tiedettiin muissa maissa.Mikään muu normaalijärkinen valtio ei suomen tapaan koko farssiin lähtenytkään kieltäytyivät polttamasta veronmaksajiensa rahoja mm.Ruotsi ,suomessa porvoon päässä oli rahapulaa sisäpiiriläisillä siksi koko näytelmästä tehtiin näiden osallistujien toimesta suuri sirkustapahtuma,ja sinne matkustettiin jopa verorahoilla "haastattelemaan"todistajia ynm.paskaa.

Saatiin kerrankin olla tärkeitä ja maksaja oli varma,eikä kulujen perään kukaan huudellut.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

22. Ensi viikon perjantaina käräjäsirkus tuomareineen (neljä tuomari), syyttäjineen (kolme syyttäjää), avustajineen (kaksi avustajaa) ja tulkkeineen (kaksi tulkkia) pakkaa kimpsunsa ja kampsunsa ja matkustaa kuudeksi viikoksi Ruandan pääkaupunkiin Kigaliin, jossa oikeus kuulee syyttäjien nimeämiä todistajia. Käräjäoikeus suorittaa myös katselmuksen Nyakizussa, jossa syytetyn väitetään osallistuneen kansanmurhaan. Matkan loppupuolella käräjäoikeus jatkaa reissuaan Ruandan eteläpuolella sijaitsevaan Burundiin, jossa on tarkoitus kuulla syytetyn puolustuksen todistajia. Ruandassa on paikalla teknisenä apuna KRP:n esitutkinnasta vastanneita poliiseja rikosylikomisario Thomas Elfgrenin johdolla. Syytetty ei halua matkustaa sirkuksen mukana, vaan jää seuraamaan todistajien kuulemista videoyhteyden avulla Vantaan vankilaan. Kotimaahan sirkus palaa lokakuun lopulla ja jatkaa asian käsittelyä marras-joulukuussa Porvoossa.

23. Autourheilun ystäville on tuttu Pariisi-Dakar -aavikkoralli. Porvoossa alkanutta oikeudenkäyntiä voitaisiin kutsua Porvoo-Ruanda-Burundi -käräjäralliksi. Asia on tietenkin perin vakava, mutta jutusta ei toisaalta puutu myöskään hieman huvittavia piirteitä. Asian käsittely suomalaisten voimin voi kyllä olla oikeudenmukaista ja puolueetonta käsittelyä ja ratkaisua silmällä pitäen perusteltua edellyttäen, että juttu todella saadaan asianmukaisesti käsitellyksi. ja todistajia kuulemalla jotain tolkkua syytetyn väitetystä osallisuudesta kansanmurhaan. Tuntuu kuitenkin siltä, että samaan lopputulokseen olisi voitu aivan hyvin päästä - ja Suomelle paljon halvemmin kustannuksin - jos Suomesta oli tyydytty lähettämään Ruandassa pidettävään oikeudenkäyntiin tarkkailijoita. Syytetyn turvaksi olisi voitu lisäksi lähettää Ruandaan pari rotevaa suomalaista poliisimiestä, koljattia.

24. Käräjäralli Suomen ja Ruandan välillä ei luultavasti pääty käräjäoikeuskäsittelyyn, vaan se voi jatkua, kunhan päästään hovioikeusvaiheeseen. Ilmeistä on, että jutun käsittely jatkuu valitusten johdosta hovioikeudessa ja todennäköisesti vielä korkeimmassa oikeudessakin kävi jutussa käräjäoikeudessa miten tahansa. Siten myös Helsingin hovioikeus joutunee matkailemaan jutun ja todistajien kuulemisen takia Ruandassa ja mahdollisesti myös Burundissa. Suomen lain mukaan nimittäin myös hovioikeuskäsittelyn tulee olla välitön ja hovioikeuden on kuultava itse jutun avaintodistajia.

Muutama osa tästä farssista jonka hintalappu abot 3 miljoonaa veronmaksajille.Tällaista lisää tahtoo juristit ja suomalaiset veronmaksajat vai mitä?VUOSIKAUSIA varmaa tuloa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset