Kotimaan katsaus

Lopen kyllästynyt natsipuheisiin

Puhuttaisiinko natseista? - Eikö? Puhutaan sitten rasisteista! Tai jos sittenkin ilmastonmuutoksesta? Mitäpä jos herättelisin keskustelua vähän persuista? Haukuttaisiinko kenties joku poliitikko? Punavihervassukat ja mitä näitä on, puhutaanko heistä? Maahanmuuttajat: pomminvarma keskustelunaihe! Lastenraiskaajat ja terroristit jne.

Entä jos puhuttaisiin välillä ihan jostain muusta? Kuulostaako tylsältä? Jostain syystä välillä tuntuu siltä kuin olisi jonkinlainen ylipumpattu ähky natsi-, rasisti-, fasisti-, persu-, mamuhöpötystä. Toisaalta, ihmekös tuo, kun viimeiset 10-15 vuotta näitä on nyt saanut lukea päivittäin vähintään kymmenen kappaleen päivätahdilla. Yhdelle bloggaajalle kirjoitin natsiavaukseen: Haukotus! - Pelkästä tylsistymisestä aihetta kohtaan! Häjy poisti tämän, mutta täysin ymmärrettävästi!

Joskus aikoinaan Kekkosen ajan kommunistien hiipumisen jälkeen, muistan sen pienen ajan suomalaisessa historiassa, kun asioista saattoi käydä järkeviä ja kiihkottomia keskusteluja (muustakin) kuin politiikasta. Nykyaikaan verrattavaa, samanlaista yhden teeman kiihkoilua siihen aikaan harvemmin käytiin. 90-luvun lama muutti tilanteen dramaattisesti, kun kansa keskittyi haukkumaan Viinasta ja tämän politiikkaa. Tosin tämä tapahtui lähinnä kylän keskikaljabaarissa pienessä tuiskeessa, Hankkijan lippis ja kummarit jalassa ja toisaalta, kahvipöytäkeskusteluissa työmaaruokaloissa. Tämä tapahtui pienessä piirissä, jotta kukaan ei suuttuisi. Maahanmuuttajista tai natseista ei vielä tuolloin kukaan puhunut juuri mitään, koska ainoa elossa oleva ja tunnettu natsi mailla ja halmeilla oli lähinnä koomisena hahmona esiintynyt Pekka Siitoin. Sitten internetin valtakauden käynnistyttyä joskus vähän ennen 2000 -luvun taitetta tilanne alkoi vähitellen muuttua. Tuli jos jonkinmoista Joensuun skinheadia. Keskusteluista tuli yhä kärjekkäämpiä. Jonkinlainen eskalaatiopiste saavutettiin 2010 vuoden jälkeen, jolloin puheet rasisteista, persuista, maahanmuutosta jne. alkoivat arkipäiväistyä. Vielä tuolloin keskustelu oli jollain abstraktilla tasolla järkiperäistä, kunnes vähitellen ja asteittain keskustelu on saavuttanut yhä koomisempia piirteitä. Hyvänä osoituksena tästä ovat esimerkiksi Ohisalon tämänpäiväiset puheet "en pelkää natseja". Koska tämä on nykypäivän trendi niin miksi en sitten itsekin heittäytyisi mukaan ja puhuisi natseista ja rasisteista? Kaipa tämä joskus aikanaan loppuu, kunnes järkevä keskustelu "jostain muusta" jälleen voittaa. Mieluummin puhuisin kyllä välillä "siitä" jostain muusta!

Arvaan, että sekin joka ei tähän kommentoi, kuitenkin ajattelee, että "kukaan ei natsikeskusteluja pakota seuraamaan". - Väärin! Tällä yhteiskunnalla on sairaalloinen tarve tuoda natsit, persut, mamut ym. edellä mainitut esille joka yhteydessä, joten jokainen on osaltaan pakkosyötön kohteena. Vaihtoehto on toki sulkeutua sähköttömään mökkiin autiolle saarelle ja ampua viestintuojat veneisiin, ennen kuin pääsevät uutisineen maihin. Muuta vaihtoehtoa välttää natsipuhetta ei ole!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Muistan kun 90-luvulla koulussa teorisoitiin tulevaisuutta ja kaikki ajattelivat lentäviä autoja, syövän selätystä ja sosiaalisen yhteiskunnan riemuvoittoa. Sen sijaan saatiin yhteiskunta jossa viisailla menee kaikki aika siihen että he todistelevat alati kasvavalle vähemmistölle että maapallo on oikeasti pyöreä, natsit olivat oikeasti pahoja ja rokotteet eivät oikeasti ole noituutta.

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

Minun nuoruudessani ylistettiin Neuvostoliittoa. Siitä ei pahaa sanaa saanut julkisesti lausua. Keskustelu muistutti pitkälti nykyistä maahanmuuttokeskustelua. Samat punikkitahot silloin kuin nykyäänkin johdattelivat keskustelua ja kertoivat mitä saa ja mitä ei saa sanoa. Nykyinen asenteeni vasemmistopuolueisiin juontuu pitkälti noista ajoista. Näin omin silmin mitä se on ja mihin se pahimmillaan johtaa. Ei koskaan enää! Tai niin toivoin. Nyt näyttää pahalta. Huvittavaa sinänsä, että silloiset pahimmat punikkistallerit, jotka vielä tuolloin vaikuttivat erinäisissä nuorisojärjestöissä, ovat edelleenkin vallassa. Nykyää kommunismiliput ovat vain vaihtuneen sdp:n tai vihreiden viittaan. Eu:ta myöden nämä samat naamat ovat olleet hämmentämässä koko elinaikani. Heidän kasvattamansa uusi sukupolvi on jo astumassa remmiin. Valitettavsti näyttää siltä, että nämä ovat vielä hullumpia kuin edelliset.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

#2 Itsellä täsmälleen samat kokemukset niiltä vuosikymmeniltä ja näkemykset näiltä vuosikymmeniltä. Silloin aikanaanhan nämä punikit mm. julistivat kuinka Neuvostoliiton ydinohjukset ovat rauhanohjuksia. Tänäpäivänä taas he ja heidän jälkeläisensä aina jonkun ISIS:in pommi-iskun tai muun keppostelun jälkeen julistavat kuinka heidän (ISISin) uskontonsa on rauhanuskonto. Eli mikään muu ei ole muuttunut paitsi sana ohjus vaihtunut uskontoon... Ideologia sen sijaan pysynyt 100% samana.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Mitä isot edellä sitä pienemmät perässä. Keskustelua maailmanpolitiikan huipulta jo kahden vuoden ajan, heh.
https://yle.fi/uutiset/3-10834282

Siitä puhetta missä ongelmat
"Presidentti kutsui pormestaria katastrofiksi, ja sanoi että hän vain "muuttuu huonommaksi". Lontoossa tapettiin kolme ihmistä alle 24 tunnissa perjantain ja lauantain aikana.

Trump jakoi viestipalvelu Twitterissä brittiläisen mediapersoonan Katie Hopkinsin twiitin, jossa maahanmuuttovastaisuudestaan tunnettu Hopkins arvosteli Lontoon pormestaria. Hopkinsin mukaan Lontoo on "puukotuskaupunki" ja "Londonistan".

jne jne

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

Joo siinä on kanssa yksi inhokki ylitse muiden. Luojan kiitos Trump on jo kautensa loppupuolella ja muutenkin ikäloppu. Mitä vaan voi sattua!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Heh, Ohisalo sanoi kerran natsi-sanan pitkässä puheessaan eikä tarkoittanut sillä erityisesti ketään henkilöä tai tahoa. Seurauksena persut uhriutuvat massoittain, jopa kansanedustaja Jani Mäkelä älähti. Tämä tarkoittaa sitä, että persut kokevat olevansa natseja, mutta tuntevat onneksi siitä vielä laajasti syyllisyyttä. Mikään muu ei selitä näitä kaikkia ulostuloja.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Niin no. Jokainen omilla aivoillaan ajatteleva kyllä tietää, mitä ministeri kommentillaan tarkoitti.

Sellainen tässä tuli mieleen, että yrittääkö palstan äärivasemmistolaiset kollektiivisesti nyt tehdä itsestään tyhmiä? Hyvässä vauhdissa ainakin olette.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Harri, raikasta tuuletusta tunkkaisiin kammareihin! Hyvä! :)

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Tuskin valtaapitäviä haittaa, että suurin osa kansasta tuhlaa aikansa älyttömyyksien jankkaamiseen (netissä).

Järkipuhe on tämän päivän marginaali-ilmiö.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Niinhän se on taikatempuissa, että taikuri saa huomion kiinnitettyä muualle. Sitten hän ottaa lompakkosi, etkä huomaa mitään.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Täysin samaa mieltä.

Tympeää että on näitä samanjauhajia palstat täynnä

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset